Ja virtuvē ieceļojuši skābāki āboli, bet kārojas pagatavot kādu vienkāršu kārumu, tad šis rausis būs īstā izvēle! Recepti iesaka kūku meistares Ilzes Kupčas rīkoto nometņu "Mazais kūku meistars" audzēkne Kate, kam līdztekus ikdienai pamatskolā ļoti patīk eksperimentēt virtuvē ar dažādām saldām lietām. Pie darba!

Ieteikums izmantot skābus ābolus vai arī samazināt cukura daudzumu receptē, ja trāpījušies saldāki āboli. Rezultāts būs ļoti sulīgs!

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

230 mleļļa2 gab.olas400 gcukurs300 gmilti500 gāboli2 TKkanēlis1 TKdzeramā soda0.5 TKsāls

Sagatavošana

1

Sakuļ kopā olas ar eļļu, līdz izveidojas gaisīga masa.

2

Pievieno cukuru, miltus, kanēli, dzeramo sodu un sāli. Visu kārtīgi samaisa.

3

Ābolus nomizo un sagriež mazos kubiņos, pievieno mīklai.

4

Visu lej cepamformā, ja vēlas, pārkaisa ar kanēli, un liek sakarsētā krāsnī 175°C.

5

Cep 30-40 minūtes, līdz gatavs.

Pirms ēšanas atdzesē. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!