Foto: LETA

Cīnījies ar neziņu, kas gaidāms pēc karjeras, ātrslidotājs Haralds Silovs ir atradis jaunu aicinājumu. Viņš mazā Vācijas pilsētiņā Incelē ir viens no treneriem komandā, kurā pulcēti dažādu valstu sportisti. Silovs paņēmis līdzi arī trīs daudzsološas latviešu slidotājas un tā mēģina turpināt Latvijas ātrslidošanas tradīcijas.

Jaunās sportistes jūlijā sevi labi apliecinājušas treniņnometnē, un Haralds viņās saskata labu potenciālu. Latvietēm treniņi Incelē ir gan šorttrekā, gan ātrslidošanā. "Arī Incelē varu darīt visu, kas ir manos spēkos, lai Latvija nepazūd no ātrslidošanas skatuves. Mūsu meitenes vest uz Inceli bija viņu vecāku iniciatīva, kuru savukārt es atbalstīju."

Lēmumu 36 gadu vecumā noslēgt sportista karjeru Silovs nenožēlo – viņš šobrīd nevar iztēloties, ka startētu kaut vai vēl vienu sezonu. Pēdējās pāris sezonas bijušas ļoti smagas un paņēmušas daudz – salauzta roka un ar sāncenša slidu sagriezta kāja, kā arī ilgi bija neskaidrība, vai maz nopelnīta ceļazīme uz pēdējo lielo mērķi, Pekinas olimpiskajām spēlēm. Tāpat katru gadu nogurdinājusi treniņu un sacensību spriedze, kas izsmēlusi resursus. "Sportista karjera no manis paņēmusi ļoti daudz resursu. Vēl joprojām no treniņiem un ikdienas režīma jūtos saguris. Īpaši pēc Pekinas.".

Haraldam daudz seko līdzi ari notikumiem Ukrainā, un viņš uzsver, ka šīs valsts tauta viņu iedvesmo, bet "Rietumeiropa ir ļoti piesardzīga, reizēm gļēva."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!