Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajās brīvdienās ar "Riga Grand Finals" sacensībām Biķernieku trasē tika noslēgta 2022. gada Baltijas autošosejas čempionāta sezona, noskaidrojot uzvarētājus visās čempionāta ieskaites klasēs. Bez uzvarām nepalika arī sportisti no Latvijas. Sacensībās kopā piedalījās 130 dalībnieki.

"Baltijas autošosejas sezonu noslēdzām ar aizraujošām sacensībām Biķernieku trasē, kur noskaidrojām sezonas ātrākos pilotus un komandas. Prieks, ka ik gadu čempionāts kļūst tikai lielāks – parādās jauni dalībnieki no Baltijas valstīm un arī Somijas, pieaug skatītāju un atbalstītāju interese. Starpsezonā strādāsim, lai vēl vairāk uzlabotu čempionāta organizāciju un piesaistītu jaunus dalībniekus. Tiekamies 2023. gada sezonā!" par aizvadīto sezonu un nākotni saka Andis Meilands, "Baltic Touring Car Championship" sacensību rīkotājs.

Sestdien norisinājās Baltijas sešu stundu izturības čempionāta sacīkstes, kurās uzvaru izcīnīja Lietuvas komanda "Porsche Baltic GT3" ar jaunākās paaudzes "Porsche GT3 Cup" (992) automobili. Komanda, uzvarot visos sacensību posmos, kļuva arī par Baltijas čempioniem absolūtajā un "Porsche GT3 Cup" vērtējumā. Otrajā vietā finišu sasniedza vēl viena Lietuvas komanda ar "Porsche" spēkratu – "Audosta by Ajus Group", bet trešo vietu ieņēma viesi no Somijas – "Black Rose Racing", kas finišēja pirmajā vietā prestižajā "TCR" klasē.

Vienīgā Latvijas komanda "NSM Racing" 16 dalībnieku konkurencē ieņēma 9. vietu absolūtajā vērtējumā un otro vietu "Diesel" klasē. Latviešu autobraucējs Artūrs Šimins Lietuvas komandas "Orlen Lietuva-Mazeikiu ASK" sastāvā izcīnīja otro vietu "TC2" klasē. Komandai arī otrā vieta sezonas kopvērtējumā.

Svētdienas "TCR" klases sacensībās "LV Racing" komandas pilots Ivars Vallers ar otro vietu sacensībās nodrošināja 2022. gada Baltijas autošosejas čempiona titulu. Uzvara sacensībās igaunim Svens Karuse.

"Nankang" 2h izturības sacensībās pirmā vieta 25 komandu konkurencē Lietuvas komanda "222 by Autodock". Arī otrā un trešā vieta dienvidu kaimiņiem, attiecīgi "Broliai Motorsport" un "Diesel Power". "BMW 325 Cup" ieskaitē pirmā vieta sezonas čempioniem "Jūrmala/Papa's sacīkšu komanda", otrajā vietā "EST1 Racing", bet trešā vieta "Papa's sacīkšu komanda" no Latvijas.

Uzvara "V1600" klasē "Degviela Motorsport" komandai, "ABC Race" klasē – "Team Jap Factory".

"GT Pro" klases sacensībās nepārspējams bija lietuvietis Roberts Kupčiks ar "Porsche GT3 Cup" (992) auto, apsteidzot somu pilotu Jirki Peltola ar "Chevrolet Corvette C6" un lietuvieti Igns Jomants ar "Porsche" spēkratu.

"GT AM" klasē uzvara Lielbritānijas pilotam Deivam Holandam, "BTC4" klasē ātrākais posmā un arī čempionāta kopvērtējumā bija soms Jirki Jonkari.

"ABC Race" seriāla sacensībās pēc automašīnu tehniskās pārbaudes sacensību finišā rezultāti tika anulēti pirmās trīs vietas izcīnījušajiem sportistiem, kā rezultātā par sacensību uzvarētāju kļuva Jānis Hāns, apsteidzot Juri Jaunciemu un Jons Ramanausks.

Kā iepriekš minēts sestdien notikušajos sacensību braucienos par Baltijas čempioniem kļuva Valters Zviedris "BMW 325 Cup" klasē un Atis Veismanis "BTC2".

Baltijas autošosejas čempionātu no 2015. gada rīko biedrība "Autosporta klubs X sports", apvienojot Latvijas, Lietuvas un Igaunijas autošosejas braucējus vienotā čempionātā. 2022. gada sezonā piecos sacensību posmos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā uz starta stājās vairāk nekā 200 dažādi dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!