Foto: LETA

Krievijas izsludinātās mobilizācijas dēļ Latvija varētu paplašināt teritoriju valsts pierobežā, kurā izsludināta ārkārtējā situācija, pirmdien, 26. septembrī, preses konferencē pēc koalīcijas partiju sanāksmes pavēstīja iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP).

Viņš informēja, ka patlaban situācija uz Latvijas un Krievijas, kā arī Latvijas un Baltkrievijas robežas ir stabila, turklāt tā ir daudz labāka, nekā Igaunijā un Lietuvā.

Tajā pašā laikā Eklons piebilda, ka situācija uz robeža svar strauji mainīties, sevišķi ņemot vērā Vladimira Putina paziņojumu mobilizāciju, tāpēc Iekšlietu ministrija (IeM) aicinās valdību otrdien diskutēt par nepieciešamību izsludināt ārkārtējo situāciju plašākā teritorijā pierobežā.

Pēc ministra teiktā, koalīcijas partneri pirmdien pārrunāja galvenos iespējamās ārkārtējās situācijas aspektus, bet detalizētākas diskusijas ar atbildīgo dienestu pārstāvjiem plānotas otrdien valdības sēdē.

Eklons skaidroja, ka ārkārtējā situācija ļautu piesaistīt papildu bruņoto spēku resursus, tāpat tiktu noteikta kārtība, kā veikt individuālas pārbaudes uz robežas.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien deva rīkojumu mobilizēt 300 000 rezervistu, lai novērstu karavīru trūkumu agresijas karā pret Ukrainu.

Tāpat ziņots, ka Saeima 11. augustā atbalstīja Ministru kabineta iepriekš pieņemto lēmumu līdz šā gada 10. novembrim pagarināt ārkārtējo situāciju Latvijas–Baltkrievijas pierobežā - Ludzas, Krāslavas un Augšdaugavas novadā, kā arī Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!