Nav noslēpums, ka Latvijas daba ir skaista un apbrīnas vērta. Reti kur citur pasaulē ir tik daudz klajumu, mežu un cilvēka neskartas vietas. Piedāvājam ieskatīties elpu aizraujošajās Edgara Sparāna uzņemtajās bildēs virs Abavas senlejas pārgājiena "BeActive" laikā, kas kārtējo reizi pierāda, cik brīnumaini skaistas Latvijas ainavas.

Uzņemtajās bildēs redzams atpūtas komplekss "Zviedru cepure", Pedvāles mākslas parks, zemnieku saimniecības "Drubazas" ar botānikas taku, krēslā izgaismots Sabiles Vīna kalns.

Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejs atrodas Abavas senlejas kreisajā krastā pretim Sabilei Firkspedvāles un Briņķpedvāles muižu apkārtnē un apmeklētājiem piedāvā aplūkot vairāk nekā 150 mākslas darbu brīvā dabā, rakstīts "Magnetic Latvia" mājaslapā. Muzeja teritoriju 100 hektāru platībā veido ainaviska vide – ziedošas pļavas, lēzenas nogāzes, dziļas ielejas un līkumaina upīte.

Apmēram kilometru garajā Drubazu botānikas takā Abavas ielejas terasēs aug Latvijā īpaši aizsargājami biotopi, kas ir apdraudēti arī visā Eiropā, – dažādu tipu dabiskās pļavas, unikāls kaļķains avoksnāju purvs, plašas kadiķu audzes. Te iespējams ieraudzīt ne tikai daudzus īpaši aizsargājamus augus, bet arī iepazīties ar pļavu apsaimniekošanas pieredzi, rakstīts Tūrisma attīstības biedrības "Ceļveži.lv" mājaslapā.

Atpūtas kompleksā "Zviedru cepure" piejamas dažādas izklaides un aktīvi brīvā laika pavadīšanas veidi. Atrodas leģendām apvīts trīsstūra formas kalniņš – Zviedru cepure jeb Ķempju piltiņkalns –, kas ir Valsts nozīmes arheoloģijas piemineklis un iespējams senatnē bijusi kulta vieta.

Sabiles atpazīstamākais simbols – Sabildes Vīna kalns. Pilsētas tūrisma mājaslapā minēts, ka šis kalns ir unikāls ar to, ka ierakstīts Pasaules Ginesa Rekordu grāmatā kā vistālāk uz ziemeļiem esošais vīna dārzs, kur brīvā dabā aug vīnogas. Kalna virsotne atrodas apmēram 34 metru augstumā virs pilsētas un Abavas upes līmeņa un 115 m virs jūras līmeņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!