Foto: EPA/Scanpix/LETA

Talantīgais autosportists Oskars Piastri pēc kļūšanas par "McLaren" F-1 komandas pilotu nezināja, vai viņa tautietis Daniels Rikjardo nav dusmīgs par situāciju, kurā viņš zaudēja savu vietu komandā, viņš stāstīja intervijā podkāstā "In the Fast Lane".

Jau vēstīts, ka F-1 sezonas pārtraukumā Piastri skandalozi pameta "Alpine" komandas jauno braucēju akadēmiju un noslēdza līgumu ar "McLaren", kuras rindās Rikjardo divu sezonu laikā nespēja demonstrēt pietiekami augstvērtīgu un stabilu sniegumu. Spekulāciju laikā abi austrālieši savā starpā nebija runājuši, un taču Rikjardo pēcāk ar Piastri sazinājās.

"Vēlējos ar viņu sazināties, bet taču nevarēju atrast piemērotāko brīdi. Viņš bija sacīkstēs, un, ja godīgi, nezināju, vai viņš vēlēsies mani dzirdēt," neslēpa Piastri. "Es domāju, ko varētu teikt, bet viņš mani apsteidza. Es viņu ļoti cienīju jau pirms tam, bet tagad cieņa augusi vēl vairāk."

"Tas, ka viņš ar mani sazinājās personīgi bija lieliski, jo tagad zinu, ka viņš nav dusmīgs. Tas tiešām ļoti palīdzēja, bija patīkami sazināties. Tas bija jauks moments. Ja es varēšu atkārtot viņa panākumus trasē un būt tāda personība ārpus tās, tad man izdosies paveikt pienācīgu darbu," teica Piastri.

Piastri "Alpine" komandas sistēmā bija četrus gadus. 21 gadu vecais austrālietis pērn jau savā debijas sezonā kļuva par "Formula 2" čempionu, bet pirms tam triumfēja arī "Formula 3" seriālā. Šajā sezonā viņš darbojās "Alpine" simulatorā un veica testu braucienus ar iepriekšējo paaudžu F-1 mašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!