Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja "rokzvaigzne" Elvis Merzļikins domas patlaban noskaņojis savai ceturtajai sezonai Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Pēc uzvarām izsalkušā Kolumbusas kluba aktivitātes vasarā viņam ļauj uz to skatīties ar optimismu – jātiek izslēgšanas spēlēs! Tas gan nozīmētu, ka var iet secen pasaules čempionāts Rīgā. Savu līdz šim pēdējo izgājienu Latvijas izlases kreklā Elvis atceras ar milzīgu rūgtumu. Tā ir pieredze, ko viņš vairs nevēlas atkārtot...

Tieši kopš pēdējās pieredzes kopā ar valstsvienību Elvis bija izvēlējies labāk paklusēt un medijos praktiski nav bijis manāms. Cilvēciski to iespējams saprast – uz pasaules čempionātu viņš ieradās kā potenciālā komandas zvaigzne, taču apstākļi sastājās citādi, un turnīra laikā slavas starmešos jau bija cits vārtsargs. "Komandā nebija ķīmijas. Pirms čempionāta centos to veidot, bet daži cilvēki par to pat nepateica paldies. Mēģināju izveidot ģimeni, uz sava rēķina noorganizēju komandai vakariņas. Nezinu, ko vairāk varēju darīt. Godīgi pateikšu – esmu tam atmetis ar roku, vairs necentīšos..." viņš tagad atzīst.

Ne tikai par pasaules čempionāta aizkulisēm, bet arī mentālajām problēmām pēc sava tuvā drauga Matīsa Kivlenieka traģiskās nāves, kuras ne tikai ietekmēja sniegumu laukumā pagājušajā NHL sezonā, bet atstājušas dziļus pēdu nospiedumus arī ikdienas dzīvē un ģimenē – atklātā intervijā MVP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!