Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sazinoties ar tautiešiem Krievijas Omskas apgabala Taras rajona ciemā Bobrovka jeb Augšbebros, Krievijas latviešu kongresa priekšsēdētāja ­Lauma ­Vlasova ir saņēmusi ziņas, ka trīs ciema iedzīvotāji, kuriem ir latviešu saknes, pēc 21. septembra ir saņēmuši mobilizācijas pavēstes un tiek iesaukti Krievijas armijā, kas plāno šos jauniesauktos iesaistīt karadarbībā Ukrainā.

21. septembrī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievijā tiks izsludināta daļēja mobilizācija bruņotajos spēkos. Pēc viņa teiktā, tiks mobilizēti tikai tie pilsoņi, kuri ir bruņoto spēku rezervē, un vispirms tie, kuri dienējuši bruņotajos spēkos, kuriem ir konkrētas militārās specialitātes un atbilstoša pieredze. Krievija paziņoja, ka ir plānots iesaukt apmēram 300 000 rezervistu, tomēr neoficiālas ziņas liecina, ka tiks iesaukti vismaz miljons Krievijas iedzīvotāju. No Krievijas turpina pienākt ziņas par mobilizācijas gaitu un nejēdzībām, kā arī protestiem un degošiem kara komisariātiem. Savukārt Ukrainas puse ziņo, ka ir saņemti gūstā jau pirmie pēc 21. septembra mobilizētie jauniesaucamie.

Kā noskaidroja "Delfi", starp iesaucamajiem varētu būt vismaz trīs vīrieši ar latviešu saknēm, bet Krievijas pilsonību, kuri dzīvoja senajā latviešu kolonijā Augšbebros Omskas apgabalā. "Man ir informācija, ka trīs latvieši no šī ciema ir mobilizēti, paņemti armijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!