Foto: AP/Scanpix/LETA

Piektdien, 30. septembrī, pulksten 15.00 pēc Maskavas laika Kremlī tiks parakstīts līgums par okupēto Ukrainas teritoriju iekļaušanu Krievijas sastāvā, paziņojis diktatora Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

Krievijas diktators Vladimirs Putins piektdien rīkos parakstīšanas ceremoniju, oficiāli anektējot vēl četrus Ukrainas apgabalus pēc pseidoreferendumu rīkošanas, kurus neatzīst Ukraina un Rietumi, raksta BBC.

"Referendumi" notika Luhanskas un Doneckas apgabalos, kā arī dienvidos esošajos Zaporižjas un Hersonas apgabalos.

ASV paziņojušas, ka "referendumu" dēļ noteiks sankcijas Krievijai, un ES dalībvalstis apsver astoto pret Krieviju vērsto pasākumu kārtu.

Okupantu spēki pilnībā nekontrolē nevienu no četriem reģioniem, kurus nolēmusi anektēt Maskava. Lai gan lielākā daļa Luhanskas apgabala šobrīd ir krievu rokās, Maskava kontrolē tikai 60% no Doneckas apbagala.

Septiņus mēnešus pēc tam, kad Krievija uzsāka invāziju Ukrainā, iebrūkt no ziemeļiem, austrumiem un dienvidiem, karš joprojām notiek frontes līnijās visos četros apgabalos. Zaporižjas reģiona galvaspilsēta ir Ukrainas valdības kontrolē, un Hersonā notiek ukraiņu pretuzbrukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!