Foto: Shutterstock

Šveices tiesa lēmusi par labu šokolādes ražotājam "Lindt" lietā pret mazumtirgotāju ķēdes "Lidl" Šveices kompāniju par Lieldienu šokolādes zaķīšiem, vēsta ārzemju mediji. Šveices augstākā tiesa lēmusi, ka "Lidl" šokolādes zaķīši, ietīti "zelta vai jebkādas citas krāsas" folijā, ir pārāk līdzīgi "Lindt" Lieldienu kārumiem, tāpēc Šveicē "Lidl" veikalos tos tirgot turpmāk nedrīkstēs, bet noliktavās esošie būs jāiznīcina.

2018. gadā "Lindt & Sprungli" iesūdzēja tiesā "Lidl", ka viņu šokolādes zaķīši ir pārāk līdzīgi Šveices ekskluzīvo saldumu ražotāju Lieldienu izstrādājumam, un tāpēc ir maldinoši. 2021. gadā Šveices Ārgavas kantona tiesa "Lindt" prasību noraidīja, taču Šveices federālā Augstākā tiesa šo lēmumu atcēla, uzskatot, ka "Lidl" šokolādes izstrādājumi "rada sajaukšanas risku pat tad, ja abiem produktiem ir zināmas atšķirības".


"Lindt" pirms tam tiesā iesniedza aptauju rezultātus, kas rāda, ka viņu Lieldienu zaķīša figūriņa ir ieguvusi zināmu atpazīstamības pakāpi sabiedrībā, un federālā Augstākā tiesa nolēma, ka "var uzskatīt par vispārzināmu, ka formas, kuras "Lindt & Sprungli" ir aizsargājušas ar preču zīmju tiesībām, liela sabiedrības daļa saista ar uzņēmumu "Lindt & Sprungli"."


"Lidl" tiesas lēmumu nekomentēja, paziņojot, ka nevar sniegt "nekādu informāciju par tiesvedību, kas joprojām turpinās", vēsta aģentūra AFP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!