Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV ir noteikušas jaunas sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās nelikumīgo četru Ukrainas reģionu aneksiju, raksta britu raidsabiedrība BBC.

ASV Finanšu ministrija paziņojusi, ka tā vēršas pret "militāri rūpniecisko kompleksu", kas Maskavai palīdz īstenot karu Ukrainā, tostarp diviem starptautiskiem piegādātājiem, trim Krievijas finanšu infrastruktūras vadītājiem, dažu augstāko Krievijas amatpersonu tuvākajiem ģimenes locekļiem un 278 Krievijas parlamenta locekļiem.

"Mēs nepaliksim malā, kad Putins krāpnieciski mēģina anektēt daļu Ukrainas," sacīja ASV finanšu ministre Dženeta Jelena.

"Valsts kases departaments un ASV valdība šodien veic visaptverošas darbības, lai vēl vairāk vājinātu jau tā degradēto Krievijas militāri industriālo kompleksu un mazinātu tās spēju vest nelegālo karu," sacīja ministre.

Jelena piebilda, ka ASV un to sabiedrotie nevilcināsies veikt "smagas darbības" pret cilvēkiem un uzņēmumiem Krievijā un ārpus tās, "kas ir līdzvainīgi šajā karā un šajos viltus referendumos".

Par jaunām sankcijām paziņojusi arī Lielbritānija.

Apvienotās Karalistes ārlietu birojs paziņoja, ka Krievija tagad zaudēs piekļuvi galvenajiem Rietumu pakalpojumiem, no kuriem tā ir atkarīga, tostarp IT konsultācijām, arhitektūras pakalpojumiem, inženiertehniskajiem pakalpojumiem un darījumu juridisko konsultāciju pakalpojumiem noteiktām komerciālām darbībām, raksta "Sky News".

Lielbritānija ir arī aizliegusi gandrīz 700 preču eksportu, kas ir ļoti svarīgas Krievijas rūpnieciskajām un tehnoloģiskajām iespējām.

Lielbritānijas sankcijas tika piemērotas arī Krievijas Federācijas Centrālās bankas vadītājai Elvīrai Nabiuļinai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!