Foto: Kadrs no video

Ukrainas Nacionālā gvarde publicējusi video ar kaujas ainām, kur, kā norādīts aprakstā, esot redzama "elitāras" okupantu vienības iznīcināšana Doneckas apgabalā.

Video (no 38. sekundes) redzams, kā uz pozīcijām pār lauku virzās Krievijas bruņutehnikas kolonna. Kad vadošā kaujas mašīna tiek sašauta, pārējās apgriežas un dodas atpakaļ. Tam seko vadāmās prettanku raķetes šāviens pa jauno vadošo tehnikas vienību.

Pēc tam seko spridzekļu mešana no drona pretinieka ierakumos, vienā gadījumā redzams, ka ir trāpīts munīcijas kastei, kas aizdegas un sprāgst.

Sekojošajos kadros okupanti redzami ieceļam bruņutransportā kādu ievainoto vai bojāgājušo, taču arī šis transportlīdzeklis tālu netiek un pēc brīža tiek iznīcināts.

Citā nesaistītā video redzams, kā Ukrainas drošības dienesta (SBU) specvienība "Alfa" ar pārnēsājamo pretgaisa aizsardzības raķeti Zaporižjas apgabalā notriec Krievijas helikopteri Ka-52.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!