Brunavas pagastā sabojāts valstij piederošais ceļš. Autovadītājiem ir problemātiski nokļūt no Grenctāles pienotavas līdz Brunavai, jo brauktuvi klāj prāvas "smilšu vannas", ko šoferi cenšas apbraukt. Līdzīga aina ir arī ceļa posmā no Ērgļiem līdz Budbergai, vēsta laikraksts "Bauskas Dzīve".

"Ceļu segums ir katastrofālā stāvoklī. Lūdzu nogreiderēt ceļus V1021 un V1022, rakstīju uzņēmumam "Latvijas Valsts ceļi", Satiksmes ministrijai, Bauskas pašvaldībai – neviens neliekas ne zinis," sašutumu par ceļa stāvokli laikrakstam pauda Brunavas pagasta iedzīvotājs Jānis. Ceļa posmu knapi esot pievārējis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta auto.

Savukārt kāds cits Brunavas iedzīvotājs lēš, ka ceļa stāvokli pasliktina būvdarbi Grenctāles ciemā. Turp materiālus ved ar smagajiem kravas auto. "Rēķinu, ka vismaz 50 smagās auto kravas dienā izbrauc," sacīja brunavietis.

Brunavas pagasta teritorijā atrodas grants karjers, no kura izved materiālu, laikraksts uzzināja Bauskas apvienības pārvaldes Brunavas pagasta nodaļā. Patlaban VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) strādā ar uzņēmēju, lai panāktu vienošanos par defektu novēršanu.

Brunavas vadītāja Baiba Marčenkova laikrakstu informēja, ka uz būvobjektu Grenctāles ciemā, kur remontē Liepu ielu, kravu plūsma ir niecīga. Intensīvāk granti ved uz būvobjektu Lidlauka ielā Bauskā, kurp viena pēc otras dodas ceļu būvniecības uzņēmuma "Igate" smagās automašīnas.

Aizvadītajā nedēļā uzņēmums "Igate" izdangātajās vietās sabēra šķembas, tomēr šie darbi ceļa stāvokli nav būtiski uzlabojuši. "Smilšu vannās", kas šobrīd piebērtas ar šķembām, ir iebrauktas rises, kuras vieglajam transportam pārvietošanos var apgrūtināt.

Ceļu būvniecības uzņēmuma "Igate" pārstāvis Arnis Lapiņš laikrakstam apstiprināja, ka uzņēmums izmanto minētos autoceļus – V1021 un V1022- iegādātās grants izvešanai no karjera. Viņš norādīja, ka pēc pirmās sūdzības saņemšanas 28. septembrī nekavējoties tika aplūkotas defektu vietas un organizēta tehnika, kā arī materiāli, lai tās salabotu.Smilts izvešanu no karjera Brunavas pagastā "Igate" plāno turpināt līdz oktobra vidum.

LVC Komunikācijas daļas vadītāja Anna Kononova laikrakstam "Bauskas Dzīve" uzsvēra, ka šobrīd minēto Brunavas pagastu ceļu bojātajās vietās ir nelieli nelīdzenumi, bet kopumā brauktuves ir apmierinošā stāvoklī. Lai nodrošinātu autoceļu caurbraucamību, plānots, ka VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" šīs nedēļas laikā uz minētajiem grants valsts autoceļiem veiks iesēdumu un bedru remontdarbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!