Foto: LETA/ Cehs.lv karikatūra

Ar netipiski augstu iedzīvotāju aktivitāti ir aizvadītas 14. Saeimas vēlēšanas, kas ļaudīs atstāja vielu pārdomām. Dažas partijas pašas netic, ka tām ir izdevies tikt Saeimā, kamēr citas mulsumā vēl īsti nevar saprast, ko vainot pie izgāšanās. Vēlēšanu rezultātu komentēšanu, protams, vislabāk uzticēt profesoram Kristapam Ālam, jo neoficiālas aptaujas liecināja, ka tieši "Cehs.lv" sastādītais pirmsvēlēšanu horoskops kalpoja par pamatu vairāku tautiešu izvēlei.

Lai arī Kristapam Ālam gribētos atzīmēt vismaz 15 notikumus, šajā reizē eksperts koncentrēsies uz piecām spilgtākajām epizodēm, izlaižot tādus jautājumus kā "Kas notika ar Konservatīvajiem?", "Vai Maijai Armaņevai spīd mīkstais mandāts?" un "Vai tiešām Lemberga lielveikala video bija tik iedarbīgs?"

5. Saeimā vairs nebūs nedz Artusa, nedz Alda

Visiem lielajiem mīlasstāstiem reiz pienāk beigas. Džeks un Roza, Bonija un Klaids, Romeo un Džuljeta. Tagad varam pieņemt, ka arī Artuss un Aldis ir noslēguši apli – Saeimā nebūs neviena no "KPV LV" tētukiem. Acīmredzami vēlētājs tomēr spēj redzēt cauri politiķiem, kuri ar 16 vietām Saeimā spēj parūpēties tikai par savu sekotāju skaitu sociālajos tīklos un smieklīgiem ziņu virsrakstiem. Lai arī dinamiskais duets vairs Saeimas gaiteņos nefilmēs video blogus, viņu atblāzmas vēl būs jūtamas pēctecībā tādu politiķu kā Ramonas Petravičas, Lindas Liepiņas un Didža Šmita personās.

Šo jautājumu K. Āls atstās topa pēdējā – piektajā vietā.

4. "Jaunā Vienotība" negrib vēlreiz izspēlēt Āboltiņu

Tūrisma portāli šo jautājumu noklusēja, taču Latvijā aizvadītajā nedēļā radās jauns ekskursiju formāts – braukt uz Zemgali izsvītrot Reiru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!