Foto: BC Žalgiris

Kauņa (Lietuva), 4.okt., LETA. Lietuvas basketbola klubs Kauņas "Žalgiris", kura rindās spēlē Latvijas basketbolists Rolands Šmits, neilgi pirms pirmā mača ULEB Eirolīgā aizvadīja preses konferenci, kurā tika atklāts arī vienības budžets jaunajā sezonā.

Kluba ģenerālmenedžeris Pauļus Motejūns atklāja, ka "Žalgiris" vienības budžets šosezon būs 11,3 miljoni eiro, no kuriem 7,2 miljoni tiks izmaksāti spēlētāju algās.

Pagājušajā sezonā vienības budžets sākotnēji bija desmit miljoni eiro, taču sezonas gaitā tas tika pārsniegts, sasniedzot 10,5 miljonus eiro.

"Mums ir 500 tūkstošu deficīts kopš pagājušās sezonas, bet, runājot par šo gadu, tiek plānots nedaudz lielāks budžets, kas sasniegs 11,3 miljonus. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, starpība nav tik liela," teica ģenerālmenedžeris.

Tāpat viņš apstiprināja, ka Kauņa ir iesniegusi pieteikumu Eirolīgas "Final Four" turnīra uzņemšanai.

"Redzējām, ka tas ir aktuāli, un iesniedzām pieteikumu organizēt "Final Four"," stāstīja Motejūns. "Redzam to gan kā sporta, gan biznesa pasākumu. Tā nav situācija, kad nauda tiek iztērēta, un tā neatgriežas atpakaļ."

Viņš norādīja, ka uz "Final Four", ja tas notiktu Kauņā, ierastos apmēram 10 000 fanu, un tas varētu radīt apmēram vairāk nekā 1,1 miljonu lielus ienākumus Lietuvas valstij.

"Žalgiris" pirmo maču Eirolīgā aizvadīs ceturtdien, izbraukumā stājoties pretī Telavivas "Maccabi Playtika".

Kauņas vienība pagājušo Eirolīgas sezonu noslēdza 15.vietā, bet Eirolīgas čempiona titulu Kauņas komanda ir izcīnījusi 1999.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!