Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Divus vārtus UEFA Čempionu līgas mačā trešdien guva Norvēģijas futbola superzvaigzne Ērlings Holanns, kurš ielika pamatus pārliecinošai Mančestras "City" uzvarai.

G grupas mačā Mančestras vienība savu skatītāju priekšā ar 5:0 (3:0) apspēlēja "København" futbolistus.

Tieši Holanns guva pirmos divus šīs spēles vārtus. Vispirms viņš jau septītajā minūtē pēc lieliskas Žuau Kanselu piespēles no tuvas distances trieca bumbu vārtos, bet 32. minūtē pēc partnera sitiena bumba veiksmīgi atlēca pie norvēģa kājām, un viņam atlika tikai dubultot rezultāta starpību.

Vien 22 gadus vecais Holanns līdz šim savā karjerā demonstrējis augstu rezultativitāti visos turnīros, kuros ir spēlējis. Čempionu līgā viņš sakrājis jau 28 vārtus nieka 22 mačos.


Līdz pirmā puslaika beigām Mančestras "City" panāca arī 3:0, kad bumbu savos vārtos raidīja Davits Hočolava. Saprotot, ka uzvara ir kabatā, Anglijas čempionu galvenais treneris Peps Gvardiola lielajā pārtraukumā nomainīja Holannu.

Otrajā puslaikā mājinieki parūpējās par vēl lielāku Kopenhāgenas komandas sagrāvi - vārtus iesita Rijards Mahrezs un Hulians Alvaress.

Otrā G grupas mačā pie pārliecinošas uzvaras tika arī Dortmundes "Borussia", kas viesos ar 4:1 (3:0) apspēlēja "Sevilla" futbolistus. Jau pirmajā puslaikā Vācijas komanda iesita trīs vārtus, bruģējot ceļu pretī uzvarai.

Grupas kopvērtējuma vadībā ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Mančestras "City", kam ar sešiem punktiem seko "Borussia", bet pa vienam punktam iekrājušas "Sevilla" un "København".

Pie dominējošas uzvaras trešdien pamanījās tikt arī Londonas "Chelsea", kas savā laukumā ar 3:0 (1:0) E grupas cīņā apspēlēja Itālijas čempioni "AC Milan".

Pirmajā puslaikā precīzs bija Veslijs Fofana, izvirzot "Chelsea" vadībā, bet otrajā puslaikā Londonas klubam piederēja vēl lielāks pārsvars, Milānas komandai nespējot izveidot neko ievērības cienīgu. Otrajās 45 minūtēs "Chelsea" labā vārtus guva Pjērs Emeriks Obamejangs un Rīss Džeimss.

Otrā grupas cīņā pirmo uzvaru guva "Salzburg" - mājās ar 1:0 (0:0) pārspēta Zagrebas "Dinamo". Vienīgos vārtus mača 71. minūtē ar precīzu 11 metru soda sitienu iesita Noā Okafors.

E grupas kopvērtējuma vadībā pēc trim kārtām ar pieciem punktiem ir "Salzburg", kam ar četriem punktiem seko "Chelsea" un "AC Milan", bet Zagrebas vienībai ir trīs punkti.

Citviet ne to vieglāko uzvaru trešdien guva šī brīža Čempionu līgas trofejas glabātāja Madrides "Real", kas savā laukumā ar 2:1 (2:1) apspēlēja Doņeckas "Shahtar". Visi vārti tika gūti pirmajā puslaikā. Vispirms Spānijas klubs pēc Rodrigo un Vinisiusa Žuniora sitieniem panāca 2:0, bet 39. minūtē Oleksandrs Zubkovs vienus vārtus atspēlēja. Kaut arī "Real" otrajā puslaikā piederēja pārsvars, vienība nespēja palielināt pārsvaru, turklāt ar pretuzbrukumiem atbildēja arī Doņecka.

Otrā F grupas spēlē Leipzig" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0) izcīnīja uzvaru pār Glāzgovas "Celtic". Pirmajā puslaikā 18. minūtē vārtus mājinieku labā guva Kristofers Nkunku, taču pēc VAR sistēmas noskatīšanās tie netika ieskaitīti. Tas nemazināja Nkunku centienus izvirzīt "Leipzig" vadībā, kas 27. minūtē rezultējās ar bumbas raidījumu "Celtic" vārtos. Otrajā puslaikā Glāzgovas vienībai vajadzēja tikai divas minūtes, lai panāktu neizšķirtu, precīzam esot Djogu Žotam.

64.minūtē "Leipzig" atkal izvirzījās vadībā, kad vārtus guva Andrē Silva, kurš 77. minūtē izcēlās vēl vienu reizi, panākot drošu divu vārtu pārsvaru.

Grupas kopvērtējumā vadībā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir "Real", četri punkti ir Doņeckas komandai, kamēr trīs un vienu iekrājušas attiecīgi "Leipzig" un "Celtic".

Visbeidzot H grupā Francijas flagmanis Parīzes "Saint-Germain" viesos nospēlēja 1:1 (1:1) ar Lisabonas "Benfica". Rezultātu 22. minūtē pēc lieliskas saspēles ar Kilianu Mbapē un Neimāru atklāja leģendārais Lionels Mesi, taču 41. minūtē Danilu iesita savos vārtos.

Otrā grupas cīņā Turīnas "Juventus" mājās droši ar 3:1 (1:0) pieveica Haifas "Maccabi".

Pēc pirmā apļa grupas vadībā ar septiņiem punktiem ir Parīzes un Lisabonas vienības, kamēr trīs punkti ir "Juventus" kontā, bet bez punktiem pagaidām ir "Maccabi".

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!