Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas Bruņotie spēki pēdējās diennakts laikā atbrīvojuši no krievu okupācijas vēl trīs apdzīvotās vietas Hersonas apgabalā, trešdienas vakarā savā videouzrunā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Starp citu, gribu šodien atzīmēt operatīvi stratēģiskā grupējuma "Aleksandrija" personālsastāvu par apstākļu radīšanu sekmīgam uzbrukumam, par aktīvu darbību plānošanu un sagatavošanu Hersonas apgabalā. Tieši to mūsu darbību, kuras jau dod jūtamu rezultātu. Bet būs vēl vairāk. Šīs diennakts laikā vien Hersonas apgabalā no pseidoreferenduma tika atbrīvotas un stabilizētas tādas apdzīvotās vietas kā Novovoskresenske, Novohrihorivka un Petropavlivka. Virzīšanās [uz priekšu] turpinās," sacīja Zelenskis.

Prezidents arī pieminēja Gaisa spēku karavīrus, kas trešdien notriekuši sešus Irānā ražotus dronus.

"Trīs bezpilota lidaparātus notrieca 302. Harkivas zenītraķešu pulka zenītartilēristi, bet vēl trīs notrieca mūsu lidotāji iznīcinātāji no 204. Sevastopoles taktiskās aviācijas brigādes. Es pateicos par precizitāti, puiši!" uzsvēra prezidents.

Trešdienas rītā krievu okupanti no dienvidu puses uzbruka Ukrainai ar 12 kamikadzes droniem. Sešus dronus iznīcināja Ukrainas Bruņotie spēki, bet seši droni trāpīja Bila Cerkvas pilsētā, ievainojot vienu cilvēku un nodarot bojājumus infrastruktūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!