Foto: Reuters/Scanpix
Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 119 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 13 cilvēki un viens gājis bojā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Kā liecina policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija, trešdien, 5. oktobrī, ap pulksten 11.30 Tukuma novada Engures pagastā uz šaurā un līkumotā autoceļa Valgums-Klapkalnciems septītajā kilometrā, vīrietis, kurš vadīja automašīnu "Audi A6", iebrauca pretējā braukšanas joslā. Tur pretī brauca betona maisītājs "Mercedes-Benz". '

Kā informēja policijas pārstāve Dace Kalniņa, kaut arī kravas transportlīdzekļa vadītājs veica avārijas bremzēšanu, no frontālas sadursmes izvairīties neizdevās un "Audi A6" tika atsviests atpakaļ aptuveni 40 metrus no sadursmes vietas.

Ceļu satiksmes negadījumā kravas automašīnas vadītājs guva traumas, un mediķi viņu nogādāja ārstniecības iestādē, savukārt 1986. gadā dzimušais vieglā transportlīdzekļa vadītājs gāja bojā notikuma vietā.

Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, policijā sākts kriminālprocess.

Konkrētajā vietā ceļa līkums veido teju 90 grādu leņķi un pirms tā ir uzstādītas brīdinājuma zīmes par bīstamu pagriezienu, uzsver policijā.

Valsts policijas apkopotā informācija liecina, ka Rīgā ceļu satiksmes negadījumos trešdien cietuši astoņi cilvēki, no kuriem četri gājēji un viens velosipēdists.

Pa diviem cilvēkiem avārijās cietuši Zemgalē un Latgalē, bet vēl viens – Vidzemē.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemts 451 administratīvo pārkāpumu lēmums, tajā skaitā 184 par ātruma pārsniegšanu, seši par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, viens par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu iespaidā un seši par agresīvu braukšanu, liecina policijas apkopotā statistika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!