Foto: Pixabay

Pēc ievērojamā apgrozījuma krituma 2020. gadā, pērn SIA "Novatours" reģistrēts būtisks šī rādītāja pieaugums. Vienlaikus "Lursoft" Multi atskaites datos redzams, ka SIA "Novatours" apgrozījums, neskatoties uz ievērojamo pieaugumu 2021. gadā, vēl nav atgriezies pirmspandēmijas līmenī, kad tas apgrozīja pat vairāk nekā 35 miljonus eiro.

"Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka pēc tam, kad 2020. gadā SIA "Novatours" apgrozīja 6,37 miljonus eiro, pērn tā apgrozījums audzis līdz 18,92 miljoniem eiro. Neskatoties uz pieaugumu, uzņēmums otro gadu pēc kārtas turpinājis strādāt ar zaudējumiem. Aizvadītajā gadā tā zaudējumi bija 175,08 tūkstoši eiro.

Pārskata gadā SIA "Novatours" koncentrējās uz drošu pakalpojumu sniegšanu Covid-19 ierobežojumu laikā un veica dažādas aktivitātes lidojumu ģeogrāfijas paplašināšanai, jaunu čarterreisu atvēršanai. Datortehnoloģiju attīstība veicināja jaunu pārdošanas kanālu ieviešanu.

SIA "Novatours" turpmākā attīstība notiks saskaņā ar izstrādāto stratēģiju, kas vērsta uz uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību un pārdošanas apjoma tirgus daļas pakāpenisku atjaunošanu pēc Covid-19.

SIA "Novatours" ir lietuviešu kapitāla uzņēmums. Pērn tūroperators bija darba devējs 27 strādājošajiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 238,90 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 66,96 tūkstošus eiro. Uzņēmums pērn aktīvi izmantojis valsts sniegto atbalstu Covid-19 krīzes seku mazināšanai, proti, tas vairākkārt saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī algu subsīdijas, savukārt dīkstāvē esošajiem darbiniekiem izmaksāts valsts pabalsts. VID arī atbalstījis SIA "Novatours" nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!