Foto: AP/Scanpix/LETA

"Vai Kolumbusas "Blue Jackets" būtu jāsāk satraukties par vārtsargu līniju?" - retoriski jautā medija "The Athletic" apskatnieks Ārons Porclains, norādot, ka latvietis Elvis Merzļikins šobrīd ir vienīgais iepriecinošais faktors.

Elvis Merzļikins būs "Blue Jackets" pirmā izvēle vārtos, viņš ir vesels un aizvadījis lielisku treniņnometni. Latvietis izlaida otrdienas treniņu, bet "Blue Jackets" galvenais treneris Breds Larsens stāstīja, ka Merzļikinam vajadzēja veikt veselības apkopi.

Pēc Merzļikina Kolumbusas kluba vārtsargu līnijā situācija izskatās "duļķaināka".

Komandas otrajam vārtsargam Jonasam Korpisalo aprīlī veikta gurna operācija, un viņš tikai otrdien aizvadīja pirmo pilnvērtīgo treniņu ar komandu. Larsens cer, ka Korpisalo varētu aizvadīt kādu no pārbaudes spēlēm, tomēr pats vārtsargs netic, ka tam varētu būt gatavs. Soms uzsvēra, ka spēles no treniņiem ļoti atšķiras, jo treniņos vārtsargs zina, ko metienu izdarītāji darīs. Savukārt spēlēs situācijas ir mazāk prognozējamas un jābūt gatavam augstā līmenī spēlēt visas 60 minūtes.

Arī "Blue Jackets" trešais vārtsargs Daniils Tarasovs martā veica gurna operāciju, un viņš piedalījās pārbaudes spēlē pret Karolīnas "Hurricanes". Viņš nevarēja nospēlēt visu spēli un otrajā trešdaļā tika nomainīts piesardzības dēļ.

Larsens stāstīja, ka pirmie pārbaudījumi pēc šādām traumām var būt biedējoši, taču tiem ir jāiziet cauri. Tarasovs nepiedalījās otrdienas treniņā, tāpēc ierindā bija tikai Korpisalo un Džets Grīvss.

Larsens atklāja, ka sezonas sākumā "Blue Jackets" vairāk paļausies uz Merzļikinu, gaidot, kad Korpisalo un Tarasovs pilnībā būs gatavi doties laukumā.

"Mums pirmais vārtsargs ir vesels, kas ir lieliski. Mums būs trīs spēles pirmajās četrās dienās, ar ko Elvis var tikt galā," sacīja Larsens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!