5. oktobra vakarā Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, veicot satiksmes uzraudzību, fiksēja kādu automašīnu BMW, kuras vadītājs pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, autovadītājs brauca ar 156 km/h, tādējādi pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu par vairāk nekā 60 km/h.

Trešdien, ap pulksten 18, policisti Līgatnes pagastā, uz autoceļa Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža 68. kilometrā fiksēja BMW, kas pārvietojās virzienā uz Rīgas pusi ar ātrumu 156 km/h. Veicot automašīnas vadītāja pārbaudi, likumsargi konstatēja, ka pie BMW stūres sēdies 1971. gadā dzimis vīrietis.

Par notikušo VP sākts administratīvā pārkāpuma process saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 55. pantu. Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk nekā par 60 km/h piemēro naudas sodu no 360 eiro līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Šajā gadījumā par pārkāpumu autovadītājam piemērots naudas sods 360 eiro apmērā, kā arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!