Foto: Publicitātes foto

Pasaules motokrosa čempionāta ("MXGP") Latvijas posms - Latvijas "Grand Prix" - nākamajā sezonā iecerēts 4.jūnija, liecina meistarsacīkšu rīkotāju publicētais provizoriskais kalendārs.

Plānots, ka Ķeguma trasē "Zelta zirgs" norisināsies 2023.gada sezonas astotais no 20 posmiem.

Sezonas sākums iecerēts 12.martā Argentīnā, bet pēc tam 26.martā un 10.aprīlī būs posmi, kuriem pagaidām nav apstiprināts rīkotājs. Turpinājumā būs etapi Itālijā (16.aprīlis), Portugālē (30.aprīlis), Spānijā (7.maijs) un Francijā (21.maijs).

Pēc posma Latvijā būs sacensības Vācijā (11.jūnijs), bet turpinājumā motobraucēji dosies uz Āziju, kur aizvadīs divus etapus Indonēzijā (25.jūnijs un 2.jūlijs). Pēc tam motosportisti atgriezīsies Eiropā, kur būs posmi Čehijā (16.jūlijs), Beļģijā (23.jūlijs), Somijā (6.augusts), Zviedrijā (13.augusts) un Nīderlandē (20.augusts).

Vēlāk sezonas kalendārā paredzēti posmi Turcijā (3.septembris), Vjetnamā (17.septembris), pagaidām nenosauktā trasē (1.oktobris) un Lielbritānijā (15.oktobris). Nāciju kauss motokrosā iecerēts 22.oktobrī Ernē trasē Francijā, bet pasaules junioru čempionāts piešķirts Bukarestei, kas mačus uzņems 9.jūlijā.

"Zelta Zirga" mototrase pasaules čempionātu uzņēmusi 13 reizes, šogad sacensības rīkojot aprīļa nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!