Naktī uz otrdienu Valsts policija (VP) Bauskas novada Ceraukstes pagastā pieķēra 2000. gadā dzimušu jaunieti, kurš traucās ar ātrumu 144 km/h, kur atļautais ātrums ir 90 kilometri stundā. Likumsargi arī konstatēja, ka autovadītājs ir alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Atrēķinot pieļaujamo kļūdu, minimālais iespējamais braukšanas ātrums bija 139 km/h, norāda VP.

Pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka jaunietis pie stūres ir sēdies, būdams 1,61 promiles reibumā. Policijā par notikušo sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī piemērots papildsods – aizliegums izmantot transportlīdzekļu vadīšanas tiesības.

Par atļautā maksimālā ātruma pārsniegšanu piemērots naudas sods 200 eiro, savukārt par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā uz lietas izskatīšanu jāierodas Bauskas policijas iecirknī 30 dienu laikā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirknī saņemta informācija 15 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums.

Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti desmit administratīvie pārkāpumi, tai skaitā divi par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu un divi par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Reģistrēti divi ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!