"Cognizant" ir straujas izaugsmes, kā arī starptautiskas un inovatīvas vides apvienojums! Tas rada daudz iespēju tādiem cilvēkiem kā tu — cilvēkiem ar uzņēmējdarbības garu, kuri vēlas kaut ko mainīt šajā pasaulē.
"Cognizant" ir starptautisks ASV uzņēmums, kas sniedz informācijas tehnoloģiju, konsultāciju un biznesa procesu ārpakalpojumus. Uzņēmumam pieder vairāk nekā 100 izstrādes un piegādes centri pasaulē, kuros nodarbināti vairāk nekā 345 tūkstoši darbinieku.
2023. gadā "Cognizant" jau otro gadu sertificēts kā Top darba devējs Latvijā, savukārt Eiropā sertifikācija saņemta jau devīto reizi. Tāpat uzņēmums Ilgtspējas indeksā iekļauts Sudraba kategorijā.
Latvijā "Cognizant" darbu sāka 2018. gada maijā pēc "Tele2" koplietojamo pakalpojumu centra darba pārņemšanas un ir viens no jaunākajiem globālā "Cognizant" atzariem Eiropā. Latvijā uzņēmums specializējas aplikāciju izstrādes un uzturēšanas pakalpojumu sniegšanā, dažādu veidu testēšanas pakalpojumos, kā arī datu analītikas jomā. Galvenās tehnoloģijas, ar kuram strādājam Latvijā, ir "Oracle", "Saleforce", CSG, "Software AG", "Mulesoft", SQL, "Java", PHP, C++, HTML, CSS, "Javascript", "Azure", "Power BI", "Python", "Snowflake".

Mūsu klienti pārstāv tādas nozares kā telekomunikācijas, finanšu un apdrošināšanas pakalpojumi, farmācija, ražošana u.c. "Cognizant Latvia" lepojas ar dažādu liela mēroga transformācijas projektu ieviešanu un integrāciju vairākās valstīs dažādās nozarēs.
Mūsu prioritāte ir būt iekļaujošam un darbinieku labsajūtu atbalstošam uzņēmumam, nodrošinot darbiniekiem elastīgu un līdzsvarotu darba vidi.
Darbinieku apmierinātības pētījumi parāda, ka Latvijā darbinieki visvairāk novērtē hibrīda darba modeli, kā arī iespēju strādāt elastīgu darba laiku. Mūsu darbinieki jūtas iekļauti un psiholoģijas ziņā droši. Tāpat darbinieki augstu novērtē plašas apmācību iespējas.
  • Veselības un dzīvības apdrošināšana
  • Tālrunis un apmaksāts pieslēgums
  • Bezmaksas autostāvvieta un velosipēdu novietne
  • Elastīgs darba laiks un iespēja strādāt attālināti
  • Mācību platformas ar pieeju vairāk nekā 50 000 materiāliem
  • Pašrealizācijas iespējas darbinieku komitejās
Darbiniekiem piedāvātais labumu grozs veicina veselīgu dzīvesveidu, labklājību un vēlmi mācīties un augt. Bet ikdienas darbā mūs priecē laimīga darba vide un komandas gars. Tāpēc mēs "Cognizant" koncentrējamies uz saistošu kultūru un vidi, kurā mūsu talanti var būt veseli, laimīgi un viedi ("Happy. Healthy. Wise").
Vesels/"Healthy": "Cognizant" veicina veselīgu dzīvesveidu un labklājību, jau no pirmās darba dienas piedāvājot veselības apdrošināšanu, kas sedz zobārstniecības, sporta un zāļu iegādes izmaksas, un nodrošina dzīvības apdrošināšanu. Mēs piedāvājam atbalsta programmu darbiniekiem un viņu ģimenes locekļiem krīzes un nestandarta situācijās, kas nodrošina gan praktisku informāciju, gan konsultācijas 24 stundas diennaktī Mūsu darbiniekiem visa gada garumā ir pieejami dažādi resursi, lai veicinātu izpratni par labbūtību – raksti un video materiāli, vebināri, profesionāls atbalsts.

"Cognizant" darbinieki regulāri piedalās dažādās sporta aktivitātēs un reizi nedēļā spēlē pludmales volejbolu.
Laimīgs/"Happy": Laimīgi darbinieki ir katra uzņēmuma galvenā vērtība. Esam ieviesuši hibrīda darba modeli, ļaujot darbiniekiem izvēlēties piemērotāko darba vietu un elastīgu darba laiku. Šobrīd aicinām darbu no biroja veikt vienu dienu nedēļā, savukārt pārējās dienās darbu var organizēt pēc izvēles – no mājām vai turpinot strādāt no biroja. Tāpat darbiniekiem ir iespēja līdz divām nedēļām gadā strādāt no citas valsts. Ir pieejama bezmaksas autostāvvieta un velonovietne biroja teritorijā. Sedzam mobilās iekārtas un abonēšanas izmaksas.

Darbinieki bieži sanāk kopā, lai svinētu dažādus svētkus un vienkārši jautri pavadītu laiku kopā ar kolēģiem. Tiek organizētas aktivitātes darbinieku bērniem, ļaujot tiem iepazīt vecāku darbavietu. Esam arī dzīvniekiem draudzīgs birojs.
Vieds/"Wise": Pasaulē, kas strauji mainās, mēs uzskatām, ka pastāvīga mācīšanās ir kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, un tā ir arī daļa no "Cognizant" kultūras. Katram darbiniekam ir pieeja mācību platformām ar vairāk nekā 50 000 dažādu kursu un grāmatu. Darbinieki var realizēt savas ārpusdarba intereses, iesaistoties darbinieku komitejās un organizējot pasākumus.

Tāpat darbiniekiem tiek dota iespēja apmeklēt dažādus pasākumus un seminārus, gan klausītāju, gan dalībnieku lomā.
Ko par mums saka darbinieki?
Renāte, biznesa attīstības vadītāja
"Cognizant" visatbilstošākais tulkojums latviešu valodā būtu "izzinošs, informēts". Tā bija viena no pirmajām lietām, ko uzzināju uzsākot darba gaitas uzņēmumā. Jāatzīst, ka darbs šeit ir tieši tāds – uz izzināšanu vērsts. Neizsmeļamās mācību un izglītošanās iespējas, ko saviem darbiniekiem nodrošina "Cognizant", ir apliecinājums kā individuālai, tā kolektīvai izaugsmei.

Man ir svarīga arī uzņēmuma nostāja korporatīvās atbildības un ilgtspējas jomā, kas "Cognizant" vienmēr bijusi iedrošinoša un darbinieku iniciatīvu atbalstoša. Reizi nedēļā mūsu kolektīvs trenējas un spēlē pludmales volejbolu, tādējādi uzturot veselīgu dzīvesveidu un veicinot komandas saliedēšanos. Regulāri tiek organizēti dažādi pasākumi, kas atspoguļo mūsu daudzpusīgo kultūru un vērtības. Darbinieki piedalās dažādās sociālā atbalsta iniciatīvās, ziedojot savu laiku, zināšanas, prasmes un līdzekļus. Arī ambīcijas samazināt uzņēmuma darbības rezultātā atstāto negatīvo ietekmi uz vidi ierindojas uzņēmuma prioritāšu augšgalā. Ne velti esam novērtēti ar sudraba kategoriju 2023. gada Ilgtspējas indeksā.

Elvijs, "Salesforce" prakses vadītājs
"Cognizant Latvia" ir darba vieta, kas sniedz iespēju attīstīties gan praktiskajā darbā, gan ar dažādu kursu palīdzību. Katram darbiniekam ir iespējas izvēlēties, kādus mācību mērķus sasniegt tekošajā gadā.

Ikdienas darbā ir plašas iespējas sazināties ar kolēģiem no dažādiem projektiem un uzzināt labās prakses pieejas konkrētiem darbiem, kuri būtu jārisina.

Papildus ikdienas darbam ir sastopams atvērts kolektīvs, kuram patīk iesaistīties dažādās papildu aktivitātēs kā kopēja sportošana, jušana līdzi Latvijas sporta izlasēm un darbinieku labklājības programmas.

Sanita, kvalitātes nodrošināšanas inženiere
"Cognizant" ir uzņēmums, kas rūpējas par saviem darbiniekiem gan profesionāla jomā, sniedzot neizsīkstošas iespējas sevi attīstīt un iegūt jaunas zināšanas, gan mentālās labsajūtas ziņā, piedāvājot dažādas aktivitātes, kā arī lielisku bonusu sistēmu.

Aktīva darba vide, kurā tev uzticas, uzklausa un atbalsta. Lieliski kolēģi, kas labprāt pievienosies kafijas pauzei un neatteiks palīdzību.
  • Ar jaunākajām vakancēm uzņēmumā iepazīties iespējams mūsu karjeras lapā šeit.

  • Ja tevi ieinteresējis darbs "Cognizant", taču pašlaik neredzi sev piemērotu vakanci, aicinām tevi iesūtīt savu CV un motivācijas vēstuli mūsu cilvēkresursu speciālistei Evijai e-pastā Evija.Briska@cognizant.com vai sazināties ar viņu "LinkedIn".

Evija Briška, "LinkedIn"