Foto: Publicitātes foto

Rīgas Porcelāna muzejs no 25. līdz 30. oktobrim aicina kopīgi svinēt muzeja jubileju, apmeklētājiem piedāvājot svētku pārsteigumus, informē muzeja ekspozīcijas un izstāžu kuratore Ieva Nagliņa. Turklāt 30. oktobrī ieeja muzejā būs bez maksas.

Lai kopīgi svinētu jubileju, svētku nedēļā, no 25. līdz 30. oktobrim, ikvienu muzeja apmeklētāju un radošās darbnīcas dalībnieku sagaida dažādi pārsteigumi. Visu nedēļu muzejā tiks demonstrēts jaunās izglītojošās programmas "Kobalts" video, kas iekļauj priekšlasījumu par kobalta vēsturi un praktisku nodarbību. Yai jāpiesakās kā atsevišķam pakalpojumam pa tālruni 26406354 vai 67181296 vai rakstot uz e-pasta adresi maija.nikitina@riga.lv.

Apmeklētājiem pieejama Muzeja pamatekspozīcija – tajā atspoguļota porcelāna rūpnieciskā māksla un dažādie ar to saistītie aspekti Latvijā laikā no 19. gadsimta otrās puses līdz 21. gadsimtam. Savukārt Muzeja izstāžu telpā līdz šā gada 11. decembrim skatāma mākslinieces Solvitas Zāles personālizstāde "Sarunas pie kafijas". Tajā eksponēti autores jaunākie darbi, kā arī neliela mākslinieces agrāko darbu retrospekcija Muzeja pirmajā stāvā (kases zonā).

Svētdienā, 30.oktobrī, ieeja Rīgas Porcelāna muzejā būs bez maksas. Muzejs atvērts no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 11 līdz 18.

Dekoratīvu šķīvju "Īrisi" un "Rozes" fragments. Formas un zemglazūras kobalta apgleznojuma autore Zina Elste. Autordarbs, izgatavots Rīgas Porcelāna rūpnīcā, 1974.

Rīgas Porcelāna muzejs glabā un popularizē Latvijas porcelāna mākslu un ražošanas vēsturi. Šobrīd muzejs glabā vairāk nekā 10 tūkstošus porcelāna, fajansa un citu keramisko materiālu priekšmetus, grafiskos materiālus un dokumentus. Muzejā tiek veikti pētījumi, gatavotas publikācijas, notiek izstādes, kas atspoguļo aktuālo mākslas procesu, kā arī vēsturisko pētījumu rezultātus, sabiedrībai pieejamas arī ekskursijas, radošā porcelāna darbnīca un izglītojošās programmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!