Foto: ss.lv
"Nesen uzlabots vizuālais izskats, un automobilis tiešām izskatās iespaidīgi," rakstīts lielā un jaudīgā "Dodge RAM 1500" pikapa pārdošanas sludinājumā. Tomēr šis baltais amerikāņu pikaps ar lielo V8 motoru glabā kādu noslēpumu, kas sludinājumā netiek pieminēts – pirms gada tas nonāca negadījumā, kur nesadauzīta palika tikai virsbūves labās puses aizmugurējā daļa.

Septiņus gadus vecais "Dodge RAM 1500" pikaps ar 120 tūkstošu kilometru nobraukumu pārdošanas sludinājumā mirdz un laistās, atstājot patiešām kopta un lolota automobiļa iespaidu. Tomēr patiesībā šāds izskats tam iegūts, novēršot negadījumā radītos bojājumus.

Kā redzams transportlīdzekļu vēstures datubāzes "autoDNA" atskaitē, pirmreizējā reģistrācija šim "Dodge" tika veikta Nīderlandē, bet kā lietots automobilis Latvijā tas nonāca 2020. gadā ar 105 tūkstošu kilometru nobraukumu. Tomēr jau pēc gada šis pikaps avarēja: spriežot pēc apdrošinātāja pievienotajām fotogrāfijām, ar "Dodge" tika apmests kūlenis, jo ir bojāts arī tā jumts.

Apdrošinātājs skādi šim nepilnus 30 tūkstošus eiro vērtajam "Dodge" pikapam novērtēja par 10 līdz 15 tūkstošiem eiro – neskarta avārijā bija tikai virsbūves labās puses aizmugurējā daļa. Tāpat apdrošinātāja fotogrāfijās redzams, ka salonā bija nostrādājuši drošības gaisa spilveni, bet trieciens caur motora pārsegu skāris arī motortelpu, kurā nobīdījusies gaisa filtra kaste u.c. elementi.

Tāpat vēsturiskajā atskaitē redzams, ka pēc avārijas 2021. gada septembrī četrus mēnešus vēlāk automobilis bija jau saremontēts un tam tika veiksmīgi izieta tehniskā – šī gada 21. janvārī.

Šobrīd auto pārdevējs par šo "Dodge RAM 1500" prasa 28 tūkstošus eiro, kas ir tirgus cena šādam pikapam, it kā tam nebūtu bijis avāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!