Otrdienas, 1. novembra, vakarā, patrulējot Mežciema apkaimē, Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki pamanīja aizdomīgu transportlīdzekli, kura vadītājs tumšajā diennakts laikā, piedaloties ceļu satiksmē, nogriezās uz meža ceļu, kas veda uz kapiem. Policijas ekipāža sekoja pamanītajam transportlīdzeklim, lai pārbaudītu, kur devies aizdomīgais vadītājs.

Braucot kapu virzienā, kārtības sargi redzēja, kā automašīna apstājas pie memoriāla un no tās izkāpj trīs vīrieši manāmā alkohola reibumā. Viens no vīriešiem rokās turēja transportlīdzekļa atslēgas un apstiprināja, ka viņš esot automašīnas vadītājs.

Sarunā vīrietis skaidroja, ka draugu kompānijā esot braucis skatīties kapus. Lūdzot uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, vīrietis skaidroja, ka viņam neesot ne vadītāja apliecības, ne automašīnas apdrošināšanas, turklāt mašīnu esot aizņēmies no drauga. Pārbaudot datus, noskaidrojās, ka personai nav arī izieta obligātā veselības pārbaude.

Vizuāli apskatot transportlīdzekli, tam bija redzami vairāki bojājumi – salauzts sāna spogulis un vairāki skrāpējumi uz virsbūves. Vīrietis paskaidroja, ka dažas stundas iepriekš automašīnas sānu spoguli esot salauzis kaimiņš.

Ņemot vērā situācijas apstākļus, ieradās Valsts policijas ekipāža, kura pārņēma darbu notikuma vietā un vīrietim veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, kas uzrādīja 2,51 promiles reibumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!