Vairāk jaudas, modernizēts izskats un laikmetam atbilstošs digitālais pildījums – tā īsumā varētu raksturot uzlaboto "Škoda Kodiaq RS" jeb sportiskāko un vienlaikus ietilpīgāko apvidnieku "Škoda" modeļu piedāvājumā.

Studijas "RJ76 Films" raidījuma "Tavs Auto TV" viesis šoreiz ir vīrs, kuram turpmākos gadus būs "jāstūrē" Latvijas hokeja saimniecība, jo kopš pērnā gada novembra Roberts Pļāvējs ir Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs. Pašlaik viņš iesaistīts arī pasaules čempionāta organizatoriskajā komitejā, pošoties 2023.gada meistarsacīkstēm, ko organizēs Latvija kopā ar Somiju.

Jaunā "Škoda Kodiaq RS" divu litru turbopūtes benzīna dzinējs spēj no sevis izspiest 245 zirgspēkus (tā griezes moments ir 370 Nm), un ar šādu jaudu ir gana, lai iekustinātu šo 4,7 metrus garo un aptuveni 1,9 tonnas smago ģimenes auto līdz 100 km/h ātrumam 6,5 sekundēs. Maksimālais ātrums, ko tas spēj sasniegt, ir 234 km/h. Tas ir aprīkots ar septiņpakāpju DSG divsajūgu ātrumkārbu un visu riteņu piedziņu.

Ja runājam par "Kodiaq" vizuālo tēlu, galvenās pārmaiņas ir meklējamas tā priekšdaļā. "Škoda" dizaineri ir pacēluši augstāk tā motora pārsegu un radiatora dekoratīvo resti, atstājot vairāk vietas masīvajam buferim un gaisa lūkām. "RS" versijai radiatora reste un citi virsbūves dizaina elementi ir glancēti melni.

"Full LED Matrix" lukturi iekļauti jau standartā. Bet aizmugures dizainā iezīmējas LED lampas ar dinamiskajiem pagriezienu rādītājiem, divi spīdīgi izpūtēja uzgaļi, glancēti melns difuzors un tādas pašas krāsas "RS" logotips.

"Kodiaq" ir viens no populārākajiem "Škoda" modeļiem – savas pastāvēšanas laikā tas ir pārdots vairāk nekā 600 000 eksemplāros. "RS" izpildījumā šis auto ir ticis pie papildu jaudas, greznākas apdares un bagātīgāka aprīkojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!