Foto: F64

Ceturtdienas rītā ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Bajāru ielu Rīgā, kur kādā dzīvoklī dega sadzīves mantas. Ugunsgrēka dēļ no dzīvojamās ēkas bija evakuējušies 38 cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 5.14, kur piestāvu dzīvojamā mājā ceturtā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas astoņu kvadrātmetru platībā.

Saviem spēkiem no ēkas evakuējas 38 cilvēki. Dzīvokļa iemītniekus pamodināja dūmu detektora brīdinošais signāls un viņi varēja laikus evakuēties no piedūmotā dzīvokļa.

Pulksten 6.37 darbs notikuma vietā noslēdzies.

VUGD atgādina, ka katrā mājoklī jābūt uzstādītam dūmu detektoram, kas ar skaļas skaņas signālu brīdinās par telpā izveidojušos sadūmojumu. Visbiežāk traģiskas ugunsnelaimes izceļas naktī, kad cilvēki guļ un nejūt smaržas un smakas, tāpēc tieši skaļais dūmu detektora signāls savlaicīgi pamodinās un dos iespēju izglābties.

Pulksten 11.53 VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rēzeknē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega veļas mašīnas motors 0, kvadrātmetru platībā. Glābēji no dzīvokļa evakuēja vienu cilvēku.

Savukārt pulksten 18.48 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Stalbes pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi vieglās un kravas automašīnas sadursme. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji no vieglās automašīnas atbrīvoja cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Pulksten 20.51 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Ap pulksten 11.44 glābēji devās uz Augšdaugavas novada Dvietes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā baļķvedējs bija apgāzies uz sāniem un no tā noplūda eļļa. Ugunsdzēsēji ar absorbenta palīdzību savāca noplūdušo eļļu, bet bākā atlikušo – pārsūknēja uz citu tvertni. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 14.31.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, mikroautobuss, griestu lampa, sodrēji ēkas dūmvadā, pastkaste un riepas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 32 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!