Foto: Shutterstock
Pafosa (Kiprā) un Seviļa (Spānijā) izvēlētas par uzvarētājām konkursā "Eiropas viedā tūrisma galvaspilsēta 2023". Žūrijas sanāksmē Briselē, kas notika 2022. gada 9. novembrī, žūrija vērtēja pilsētu ērto pieejamību ceļotājiem, to ilgtspējības plānus, digitalizāciju, kā arī kultūras mantojumu un radošumu, informē "European Capital of Smart Tourism Secretariat".

Kopumā konkursā piedalījās 29 pilsētas no 13 valstīm. No tām tika atlasītas septiņas pilsētas, kuras aicināja savu kandidatūru prezentēt Eiropas žūrijai. Savukārt Pafa un Seviļa spēja pārsteigt stingro žūriju ne tikai ar ievērojamiem sasniegumiem visās kategorijās, bet arī aktivitāšu programmu, ko plāno īstenot 2023. gadā.

Abas "Eiropas viedā tūrisma" galvaspilsētas saņems simboliskas skulptūras, kas tiks izstādītas redzamā vietā pilsētas centrā, simbolizējot viedā tūrisma galvaspilsētas statusu. Tāpat abas pilsētas saņems reklāmas atbalstu un tiks iekļautas strauji augošajā "Eiropas viedā tūrisma" pilsētu tīklā, kas veicina zināšanu un prakses apmaiņu starp pilsētām, organizējot dažādus seminārus un publicējot labas prakses rokasgrāmatu. Turklāt "Eiropas viedā tūrisma" galvaspilsētas kļūs par daļu no Eiropas tūrisma nozares atveseļošanās programmas pēc Covid-19 pandēmijas. Programmā iekļauti inovatīvi tūrisma atbalsta pasākumi, kā arī paraugi, kā pilsētām kļūt pieejamām ilgtspējīgam un radošam tūrismam, veidojot modernu digitālu vidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!