Foto: Publicitātes foto

"Toyota" savas tehniskās izglītības programmas "T-TEP" ietvaros Rīgas Tehniskajai koledžai uzdāvinājusi pavisam jaunu "Toyota Corolla" automobili. Papildus atbalstam ar mācību līdzekļiem jaunāko tehnoloģiju apguvei "Toyota" arī nolēma atbalstīt skolas labākos audzēkņus, piešķirot viņiem "Toyota" stipendiju un iespēju izvēlēties piemērotu prakses vietu jebkurā "Toyota" pilnvarotā mazumtirdzniecības vai remonta uzņēmumā.

""Toyota" tehniskās izglītības programma "T-TEP" jau 35 gadus atbalsta profesionālo izglītību visā pasaulē. Mūsu mērķis ir jauniešiem, kuri ienāk darba tirgū, nodrošināt izglītību, kas atbilst mūsdienu tehnoloģijām un mūsdienu domāšanai," sacīja "Toyota Baltic AS" prezidents Mika Elojervi.

"Ar Rīgas Tehnisko koledžu sadarbojamies jau kopš 2017. gada, un šo gadu laikā esam nodrošinājuši skolu ar vairākiem mācību materiāliem, kā arī simulatoriem. Šodien mēs jaunajiem tehnikas studentiem nododam pavisam jaunu "Toyota Corolla", kas aprīkota ar jaunākajām tehnoloģijām, tostarp hibrīdtehnoloģiju un braukšanas palīgsistēmām," norāda Elojervi.

"Toyota" atbalsts skolai neaprobežojas tikai ar mācību materiālu nodrošināšanu, "Toyota" arī nodod jaunas zināšanas. "Mūsu sadarbība ietver iespēju skolas mācībspēkiem pilnveidot sevi ar zināšanām par jaunākajām "Toyota" tehnoloģijām, piedaloties dažādos "Toyota" apmācību kursos un iegūstot piekļuvi gan mūsu tehniskajiem, gan mācību materiāliem," skaidro Elojervi.

"Šis lieliskais notikums ceļ profesionālās izglītības prestižu. Tas ir solis pretī profesionālās izglītības ekselencei. Tas ir signāls potenciālajiem audzēkņiem, topošajiem speciālistiem, ka apmācību process notiek ar jaunākajām tehnoloģijām un izglītības un kvalifikācijas iegūšanas procesā viņi strādās ar visjaunākajām un vislabākajām tehnoloģijām. Turklāt, tā kā Rīgas Tehniskā koledža faktiski ir metodiskais centrs automehānikas jomā, šis ir liels notikums ne tikai skolas audzēkņiem un pedagogiem, tā būs iespēja apmācīt arī citu profesionālās izglītības iestāžu pedagogus, lai šīs zināšanas tiktu vairotas," sacīja Ieva Suškeviča, Izglītības un zinātnes ministrijas Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta vecākā eksperte.

Papildus tam uzņēmums vēlas atbalstīt skolas labākos audzēkņus ar "Toyota" stipendiju. Sākot ar šo akadēmisko gadu, divi labākie 2. vai 3. kursa studenti tiks izvirzīti "Toyota" stipendijai ar iespēju izvēlēties sev piemērotu prakses vietu jebkurā "Toyota" pilnvarotā mazumtirdzniecības uzņēmumā vai remontdarbnīcā.

"Toyota T-TEP" programma Baltijas valstīs darbojas jau gandrīz 30 gadus, un tas ir gandrīz tikpat ilgi, cik "Toyota" ir oficiāli pārstāvēta Baltijā. Kopumā programma atbalsta piecas skolas. No tām trīs atrodas Igaunijā, kā arī pa vienai Latvijā un Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!