Foto: LETA

Kad 1. novembrī notika pirmā 14. Saeimas sēde, blogere Maija Armaņeva (LPV) sociālajā medijā "Facebook" publicēja bildes, kur viņa bija redzama ar dziedātāju Jolantu Gulbi-Paškeviču (LPV) un citiem frakcijas biedriem priecīgi fotografējamies pie Saeimas nama. No pirmā acu uzmetiena varētu šķist – kāpēc gan priecāties, ja ne viņu pašu, ne arī Gulbi-Paškeviču Saeimā neievēlēja. Vēlētāju izbrāķētās deputāta amata kandidātes gluži zaudētājos gan nepalika. Neievēlētie, bet partijas spicei pietuvinātie darbu Saeimas namā tomēr ir ieguvuši, tikai kā parlamentāriešu palīgi.

Līdz šī raksta nodošanas laikam kopumā 99 deputātiem, kuriem šobrīd ir apstiprināts Saeimas mandāts, ir 71 deputāta palīgs. Visvairāk palīgu pagaidām izraudzījušies Saeimas mazākās frakcijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) deputāti. Deviņiem šīs frakcijas parlamentāriešiem kopumā ir 15 palīgi, turpretim 15 deputātu "smagajai" "Apvienotā saraksta" (AS) frakcijai pagaidām, kamēr nav skaidrības par jaunās valdības sastāvu, ir pieci deputātu palīgu posteņi, jo daļa no pašreizējiem jaunievēlētās Saeimas deputātiem ir arī potenciālie ministri.

LPV – visgarākā palīgu rinda

Visiem Aināra Šlesera vadītās frakcijas deputātiem, izņemot Oļegu Burovu un Mārci Jencīti, ir divi palīgi. Kā nosaka Saeimas kārtības rullis, vairāk par diviem no valsts budžeta atalgotiem palīgiem nemaz nevar būt. Deputāta palīga alga "uz papīra" ir 1016 eiro

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!