Foto: Limbažu novada pašvaldība
Darbi ir tie, kas par cilvēku pastāsta visvairāk. Un varam apgalvot pavisam droši – šī gada Limbažu novada sakoptāko īpašumu daiļās puķudobes, perfekti nopļautie mauriņi un sakārtotās ēkas vēsta par novadnieku rocību, radošo domāšanu un gribasspēku, radot skaisto ne tikai sev, bet arī apkārtējiem.

Limbažu novada pašvaldības dome, kā jau ierasts katru gadu, arī šogad vasaras svelmē organizēja sakoptāko sētu konkursu. Tā mērķis – veicināt sakoptas, labiekārtotas, videi draudzīgas dzīves un darba vides veidošanu Limbažu novadā, izkopt novada iedzīvotāju gaumi, izdomu un dabas skaistuma izpratni.

Kā portālam "Māja&Dārzs" norāda Limbažu novada pašvaldības pārstāve Ilga Tiesnese, vērtēšanas komisija ir pārliecināta, ka šādi konkursi sekmē daiļdārzu veidošanu novadā un ceļ novada iedzīvotāju un uzņēmēju pašapziņu un lepnumu par savu paveikto darbu.

Pieteikšanos konkursam šogad pašvaldība izsludināja pat divas reizes, jo, šķiet, sakoptāko īpašumu saimnieki vēl ir nedroši un nezinoši par to, kā notiks vērtēšana jaunajā novadā.

Lai arī konkursam "Limbažu novada sakoptākā sēta 2022" pieteikto īpašumu skaits bija neliels, komisija 2. augustā devās izvērtēt pieteiktos īpašumus, taču uzvarētājus sveica Salacgrīvas tradicionālajos Nēģu svētkos 8. oktobrī.

Foto: Limbažu novada pašvaldība

Šogad skaistākos un sakoptākos īpašumus vērtēšanas komisija noteica četrās nominācijās. Katras nominācijas pirmās vietas ieguvēji saņēma goda plāksni "Sakoptākā Limbažu novada sēta 2022".

Nominācijā lauku sēta:

  • 1. vieta Valteram Piebalgam par īpašumu Vidrižu pagastā,
  • 2. vieta Silvijai Jaundžeikarei par īpašumu Vidrižu pagastā;
  • 3. vieta Liānai Graudiņai par īpašumu Viļķenes pagastā.

Nominācijā savrupmāja pilsētā vai ciemā:

  • 1. vieta Anitai Tītei par īpašumu Ainažos;
  • 2. vieta Ojāram Zigfrīdam Kiršteinam, par īpašumu Tūjā, Liepupes pagastā.

Nominācijā daudzdzīvokļu māja:

Šajā nominācijā vērtēšanas komisija 1. vietu nepiešķīra, taču godpilno 2. vietu ieguva īpašums Ievu ielā 8, Limbažos, kuru kārtībā uztur Janīna Čakste.

Nominācijā pakalpojumu vai sabiedriskais objekts:

  • 1. vieta SIA "Jūras līči" par īpašumu – Viesu nams "Karle", Salacgrīvas pagastā;
  • 2. vieta SIA "E.D PERNIGELE" par īpašumu – Viesu nams "Lati", Liepupes pagastā;
  • 3. vieta SIA Latvijas futbola federācijas mācību un treniņu centrs "Staicele".

Lūk, plašāks foto ieskats čaklo saimnieku iekoptajās sētās:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!