Foto: Shutterstock
Ne velti saka – lai būtu kārtīga ēka, jābūt arī kārtīgiem pamatiem. Ja pamati būs deformējušies, neatkarīgi no tā, cik labā stāvoklī ir pārējā ēkas konstrukcija, laika gaitā deformēsies arī tā. Ja brauc garām mājai, kurai nedaudz iešķiebies jumts, zini – gana bieži vaina nav jāmeklē jumtā, bet gan tieši pamatos. Pamati "staigā" un tiem līdzi "aiziet" arī pārējās mājas konstrukcijas. Tādējādi var rasties arī situācija, ka viena mājas siena ir par 30 centimetriem augstāka nekā pretī esošā. Arī tas neliecina neko labu. Kā tad saprast, ka draud briesmas, un vai to var vērst par labu?

Speciālisti norāda, ka visbiežāk gan māju pamati deformējas ne tādēļ, ka tie būtu slikti uzbūvēti, bet gan tādēļ, ka māja tiek slikti apsaimniekota. Savu artavu mājas tehniskā stāvokļa izmaiņās dod arī pavasara plūdi un gruntsūdens līmenis. Kā saprast, ka draud briesmas, un vai to var vērst par labu?

Plaisas gan bez ievērības nevajadzētu atstāt nevienā gadījumā. Tās ir dažādas, un attiecīgi katra no tām signalizē par dažādām problēmām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!