Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrāliešu pilots Daniels Rikjardo atgriezīsies "Red Bull" vienībā un 2023.gadā būs komandas rezerves pilots, trešdien paziņoja "Red Bull" vienība.

Rikjardo aizvadītajā sezonā bija viens no "McLaren" pilotiem un Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātu noslēdza 11.vietā ar sakrātiem 37 punktiem. Viņa labākais sasniegums bija izcīnīta piektā vieta Singapūras "Grand Prix" sacīkstē.

"Tas varētu būt mūsu vissliktāk glabātais noslēpums, bet baumas ir patiesas - Daniels Rikjardo atgriezīsies mūsu komandā un būs trešais pilots 2023.gadā," teikts "Red Bull" paziņojumā. "Ienesot vienībā pieredzi, Daniels palīdzēs komandai ar testēšanu un sacīkšu simulācijas darbiem."

33 gadus vecais pilots debitēja "Red Bull" komandas rindās jau 2014.gada sezonā, bet 2019.gadā pievienojās "Renault" vienībai, kam sekoja "McLaren" rindu papildināšana 2021.gadā. Nākamajā sezonā Rikjardo vietu "McLaren" vienībā ieņems Oskars Pjastri.

Rikjardo karjeras laikā kopā uzvarējis astoņās sacīkstēs, savu līdz šim pēdējo panākumu gūstot pērn Itālijā, bet 2014. un 2016.gada sezonās viņš, vēl pārstāvot "Red Bull", kopvērtējumā bija trešais.

Nākamsezon "Red Bull" galvenie piloti joprojām būs divkārtējs pasaules čempions Makss Verstapens no Nīderlandes un meksikānis Serhio Peress.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!