Foto: LETA

"Lētās naudas laiks ir beidzies," portālam "Delfi Bizness" saka investors un Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācijas valdes loceklis Edgars Pīgoznis, skaidrojot, ka tuvākajos gados jaunuzņēmumiem viegli neies, bet, viņaprāt, tieši Latvijas uzņēmumi, kas jau pieraduši strādāt ar mazām finansēm, ir labākā pozīcijā nekā Rietumu konkurenti.

Vienlaikus viņš uzsver – ir absurds, ka Latvijas ekonomika attīstās lēnāk, nekā varētu, jo trūkst naudas, bet vienlaikus šo naudu ik gadu mēs sūknējam ārā, tādēļ jāveicina Latvijas pensiju naudas investēšana Latvijā.

Nedzīvosim kā agrāk

“Lētās naudas laiks ir beidzies. Pat tad, kad centrālās bankas būs tikušas galā ar inflācijas ietekmi, skaidrs, ka tik lētas un tik daudz naudas nebūs,” saka Pīgoznis, atsaucoties uz zemajām aizdevumu likmēm, kas pasaulē valdīja pēdējos gados, bet kopumā bija novērotas kopš 2008. gada krīzes. 

Līdzīgu viedokli izdevumam “Time” pauduši arī ārzemju eksperti. “Es domāju, ka tā būs jaunā norma,” teikusi nekustamā īpašuma firmas “Nest Seekers International” galvenā ekonomiste Erina Saiksa, skaidrojot, ka ilgstoši pieejamā “lētā nauda” ietekmējusi arī cilvēku un uzņēmēju uztveri par to, cik viegli ir atrast līdzekļus investīcijām. Līdzīgus pareģojumus paudušas arī globālās komercbankas un investīciju fondi – aizdevumi būs dārgāki. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!