Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis sestdien Itālijas A sērijas mačā guva 12 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, palīdzot Trento "Dolomiti Energia" tikt pie panākuma.

Trento vienība izbraukumā ar rezultātu 73:72 (14:20, 19:15, 24:18, 16:19) pārspēja Venēcijas "Umana Reyer".

Gražulis nedaudz vairāk kā divas minūtes līdz spēles beigām guva divus punktus, izvirzot vadībā Trento komandu ar 71:70. Viņš pēc tam vēl izcīnīja divas atlēkušās bumbas aizsardzībā, kas ļāva ievadīt uzbrukumus, kas gan neizvērtās rezultatīvi. Astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām uzvaru nesošo divu punktu metienu īstenoja Mateo Spanjolo.

Latvijas basketbolists laukumā bija 29 minūtes, kuru laikā realizēja piecus no deviņiem divu punktu metieniem un divus soda metienus. Vēl viņš izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja divus metienus, nopelnīja četras personīgās piezīmes, izprovocēja trīs pretinieku sodus, sakrāja +/- rādītāju +12 un noslēdza maču ar labāko efektivitātes rādītāju komandā 21.

Arī 12 punktus uzvarētāju rindās guva Spanjolo, kamēr pa 11 punktiem pievienoja Endrū Krofords un Darions Etkinss. Laukuma saimniekus no neveiksmes neglāba Rikardo Moraskini, kurš izcēlās ar 23 gūtajiem punktiem.

"Dolomiti Energia" ar piecām uzvarām astoņās spēlēs turnīra tabulā ieņem piekto vietu 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "AX Emporio Armani Olimpia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!