Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pārliecinošu uzvaru 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra spēlē Katarā svētdien, 27. novembrī, izcīnīja iepriekšējā turnīra fināliste Horvātija, kas atspēlējās un ar 4:1 (2:1) pieveica Kanādas futbola izlasi.

Kanādas izlases rindās 100. spēli aizvadīja komandas kapteinis Atiba Hatčinsons, kurš tādējādi kļuvis par pirmo kanādieti, kas sasniedzis šo izcilo robežu. Tomēr Hatčinsona vēsturiskajā mačā Kanāda netika pie punktiem un līdz ar zaudējumu atvadījās no cerībām un astotdaļfinālu.

Par divām ceļazīmēm F grupas pēdējās spēlēs cīnīsies Maroka, Beļģija un Horvātija. Pēdējās kārtas spēlēs Maroka tiksies ar Kanādu, bet Beļģija sacentīsies ar Horvātiju. Šobrīd F grupā Marokai un Horvātijai ir pa četriem punktiem, Beļģijai ir trīs punkti, bet kanādieši ir bez punktiem.

Jau spēles 68. sekundē Kanāda izvirzījās vadībā – horvāti izskatījās nedaudz "iemiguši" aizsardzībā un pēc centrējuma netraucēti vārtus ar galvu guva Alfonso Deivīss. Kanādai tie bija pirmie vārti Pasaules kausa finālturnīru vēsturē, jo savā pirmajā finālturnīrā 1986. gadā trīs mačos kanādieši vārtus neguva.

Horvāti lēnām pārņēma iniciatīvu un izšķirošo "triecienu" pretiniekiem deva pirmā puslaika izskaņā. 36. minūtē Andrejs Kramaričs izlīdzināja rezultātu, bet 44. minūtē Marko Livaja ar precīzu sitienu no 18 metriem vārtu apakšējā stūrī panāca 2:1.

Otrajā puslaikā horvāti dominēja laukumā, darbojās brīvi un nepiespiesti, izveidojot vairākus bīstamus momentus, un vienu no tiem arī realizēja. 70. minūtē soda laukumā teicamu piespēli saņēma Kramaričs, ar pirmo pieskārienu viņš izvēlējās nesist pa vārtiem, bet izveidoja labāku situāciju un ar kreiso kāju raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī.

Mača izskaņā ziemeļamerikāņi metās uzbrukumā un lieki riskēja, par to dārgi samaksāja. Rupji laukuma centrā kļūdījās Kamals Millers, divi horvāti izskrēja pret vienu Kanādas vārtsargu Milanu Borjanu un Lovro Majers bez lielām problēmām guva vārtus.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!