SIA "Getliņi Eko" poligons ir vieta, kur tiek apsaimniekoti puse no visiem valstī radītajiem atkritumiem, taču 80 hektāru plašās teritorijas kapacitāte Ropažu novadā varētu būt izsmelta tuvāko 5–7 gadu laikā. Kur liksim atkritumus, kad poligons būs pilns, un ko varam darīt, lai atkritumu kalnus samazinātu? Par to pirmdien, 28. novembrī, pulksten 12 raidījumā “Spried ar Delfi” žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar “Getliņi EKO” valdes priekšsēdētāju Imantu Stirānu un Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja vietnieci, biedrības “Zero Waste” valdes locekli Mairitu Lūsi.

Potenciālie nākotnes scenāriji ir trīs - palielināt "Getliņu" teritoriju, dedzināt atkritumus enerģijas ieguvei vai būvēt jaunu poligonu, taču uzņēmumā norāda – katrā scenārijā ir ierobežojumi, kas to padara teju nereālu.

Viens no risinājumiem būtu sabiedrībai mainīt paradumus – pirkt mazāk, lietot ilgāk, labot lietas, nevis tās izmest, un šķirot. Vai ar to vien varam atrisināt problēmu un kāda ir "Getliņu" nākotne – skatieties raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!