Foto: AFP/Scanpix/LETA
Aizraujošā G apakšgrupas mačā Pasaules kausa finālturnīrā Kamerūnas futbola izlase pirmdien spēlēja neizšķirti 3:3 (1:2) ar Serbiju.

Kamerūnas izlases labā vārtus guva Žans Šarls Kastelleto, Vensāns Abubakars un Ēriks Maksims Šupo-Motings, kamēr Serbijai precīzi bija Strahinja Pavlovičs, Sergejs Milinkovičs-Savičs un Aleksandrs Mitrovičs.

Spēles ievadā kontrole laukumā piederēja Serbijas futbolistiem, taču vadībā izvirzījās tieši Kamerūna - 29. minūtē Šarls Kastelleto pēc stūra sitiena bija pirmais pie partnera pāradresētās bumbas, no ļoti tuvas distances to sperot vārtos. Kaut arī pēc iesistiem vārtiem Āfrikas komanda aktivizējās un radīja vēl pāris labas iespējas, pirmā puslaika kompensācijas laikā spēle apgriezās kājām gaisā, jo Serbija divu minūšu laikā iesita divus vārtus un pārņēma vadību.

Vispirms kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc centrējuma Pavlovičs ar galvu skaisti sita vārtos, bet vēl pēc brīža serbi piespieda Kamerūnu pieļaut rupju kļūdu savu vārtu tuvumā, kas ļāva Milinkovičam-Savičam raidīt bumbu tuvējā vārtu stūrī.


Pašā otrā puslaika sākumā Serbija izvirzījās vadībā jau ar 3:1 - serbi 53. minūtē kā pēc mācību grāmatas izskoloja Kamerūnu, jo ātrā uzbrukumā tā veica vairākas piespēles pretinieku soda laukumā un izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, vārtus gūstot Mitrovičam. Savukārt desmit minūtes vēlāk īstu karuseli jau sagrieza Kamerūna - 63. minūtē tāla piespēle tika adresēta Abubakaram, kurš filigrāni tika galā ar vienu aizsargu un planējoši raidīja bumbu pāri serbu vārtsargam. Tikai pāris minūtes vēlāk viņš divatā ar Šupo-Motingu aizskrien uzbrukumā, piespēlē to savam partnerim, kurš panāca neizšķirtu.

Rezultātam esot 3:3, komandas turpināja spēlēt atraktīvu futbolu, taču vārtu guvumi vairs nesekoja.

G grupas galvgalī ar trim punktiem vienā spēlē atrodas Brazīlija un Šveice, kas vēlāk pirmdien aizvadīs savstarpēju cīņu. Pa vienam punktam divās cīņās ir Serbijai un Kamerūnai.

Portāls "Delfi" piedāvā Kamerūnas - Serbijas mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!