Kriptovalūtu pasaulē turpinās haoss, un raidījuma "Nākotnes kapitāls" vadītāja Raivja Vilūna portfelī to var skaidri redzēt, taču ir iezīmējusies kāda cita interesanta tendence – Vilūna Baltijas akciju un P2P aizdevumu portfelis kopumā uzrāda labākus rezultātus nekā otra raidījuma vadītāja Konstantīna Kuzikova amerikāņu akcijas.

Abi raidījuma vadītāji ir apņēmušies 10 gados, investējot 50 eiro mēnesī, sasniegt noteiktas summas – Kuzikovs mērķi izvirzīja pieticīgāku un grib sasniegt nepilnus 36 tūkstošus, kamēr Vilūns ir mazliet ambiciozāks un grib 42 tūkstošus 2032. gadā. Tad nu abi vadītāji ir izvēlējušies dažādus ceļus, kā to sasniegt.

Kā raidījuma sākumā stāsta Kuzikovs, kopumā oktobra beigas un novembris ir bijis diezgan labs periods "S&P 500" akcijām. "Inflācijas līmenis ASV lēnām kāpj," saka investors, un, atbildot uz Vilūna jautājumu, kas, viņaprāt, notiks tālāk, Kuzikovs saka, ka kopumā būs redzami gan augšanas, gan krišanas īstermiņa periodi. "Fondi grib gadu pabeigt ar akcijām, kas labi performē," viņš norāda, skaidrojot, ka, visticamāk, līdz decembra vidum vismaz varēs redzēt tā saukto "rally" efektu, kad akciju vērtība sāk straujāk augt.

Tomēr, visticamāk, ASV drīzumā beigs cīnīties ar inflāciju, taču būs jācīnās ar stagnāciju. Lai gan portfeļa kopējais ienesīgums vēl aizvien ir negatīvs, Kuzikovs norāda, ka viņa mēneša ienesīgums ir par 95 eiro lielāks nekā ieguldītā summa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!