Grupa "Metallica" 28. novembrī pārsteigusi savus fanus un smagās mūzikas cienītājus, izziņojot jaunu albumu. Līdz ar albuma izziņošanu tā laidusi klajā arī jaunu dziesmu un video "Lux Æterna", kas ir pirmais singls no gaidāma studijas ieraksta.

Jaunā albuma nosaukums būs "72 Seasons" un tas pie klausītājiem nonāks nākamā gada 14. aprīli. To izdod grupas pašas dibinātā izdevniecība "Blackened Recordings". Iepriekšējais "Metallica" albums "Hardwired…To Self-Destruct" iznāca 2016. gadā.

Jaunās dziesmas "Lux Æterna" videoklipu veidojis režisors Tims Sačenti (Tim Saccenti) un tas filmēts Losandželosā, ASV, novembra sākumā.

Līdz ar jaunā albuma izziņošanu un pirmā singla publicēšanu, "Metallica" dalībnieki atklājuši, ka 2023. gadā dosies pasaules turnejā, kas ilgs divus gadus. Plānots, ka Eiropā turneja sāksies 2023. gada aprīlī Amsterdamā. Maijā un jūnijā gaidāmi koncerti Parīzē, Hamburgā un Gēteborgā. Savukārt vasaras beigās un rudenī turneja turpināsies ASV un Kanādā. 2024. gada pavasarī un vasarā grupa atgriezīsies Eiropā un uzstāsies Minhene, Helsinkos, Kopenhāgenā, Varšavā un Madridē.

"Metallica" ir pasaulslavena thrash metal grupa, kas dibināta 1981. gadā. Pastāvēšanas laikā tā izdevusi vairākus studijas albumus, kā arī saņēmusi daudzus apbalvojumus, kļūstot par vienu no visu laiku komerciāli veiksmīgākajām grupām, kas darbojas smagā metāla žanrā. Grupa divas reizes ir koncertējusi Latvijā. 2019. gadā "Metallica" uzstājās Igaunijas pilsētā Tartu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!