Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Latvijas futbola izlases uzbrucēja Vladislava Gutkovska četru vārtu guvums Čenstohovas "Rakow" uzvarā pār Plockas "Wisla" ir atzīts par Polijas ekstraklases novembra notikumu, pirmdien paziņoja līga.

Jau ziņots, ka 5.novembrī Gutkovskis "Rakow" uzvarā savā laukumā pār Plockas "Wisla" ar 7:1 37 minūšu laikā pirmajā puslaikā guva četrus vārtus, kļūstot tikai par septīto futbolistu, kam tas izdevies Polijas čempionātā.

Pēdējam kas tāds 2020./2021.gada sezonā bija izdevies čeham Tomāšam Pekhartam, bet pēdējais, kurš to paveica pirmajā puslaikā, bija Marcins Robaks 2013./2014.gada čempionātā.

Vārtus uzbrucējs guva 3., 7., 37. un 40.minūtē, trešos no tiem gūstot ar 11 metru soda sitienu. 64.minūtē, kad rezultāts bija 5:1, Latvijas futbolists tika nomainīts.

Par sniegumu šajā spēlē Gutkovskis tika iekļauts arī 16.kārtas simboliskajā izlasē.

Līgas žūrija kopā ar "Totalizator Sportowy" šo notikumu ir izvēlējusies par novembra notikumu.

Mēneša notikuma izvēli līga kopā ar "Totalizator Sportowy" 2022./2023.gada sezonā veic, pamatojoties uz laukumā paveikto, statistiku un uzņēmuma "ChyronHego" sniegtajiem datiem.

Līgas un "Totalizator Sportowy" pārstāvju žūrija no mēneša balvu saņēmējiem beigās izvēlēsies sezonas notikuma balvas ieguvēju.

Jūlijā par mēneša notikumu tika atzīts Płockas "Wisła" starts, trijās sezonas pirmajās spēlēs gūstot vismaz trīs vārtus.

Augustā izcēlās slovāks Dušans Kucjaks no Gdaņskas "Lechia", kurš kļuva par pirmo ārzemnieku, kurš ekstraklasē aizvadījis 300 spēles.

Septembrī Damjans Kondziors no Glivices "Piast" piedalījās katrā no sešiem savas komandas vārtiem.

Savukārt oktobrī Gutkovska komandasbiedrs Vladans Kovačevičs 738 minūtes aizvadīja bez ielaistiem vārtiem.

Latvijas uzbrucējs šajā sezonā 15 spēlēs ir guvis piecus vārtus un reizi rezultatīvi piespēlējis.

"Rakow" ar 41 punktu 17 spēlēs turnīrā tabulā ir līderpozīcijās, tuvāko sekotāju Varšavas "Legia" apsteidzot par deviņiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!