Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 41 punktu un laboja savu karjeras rezultativitātes rekordu, palīdzot Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 142:127 savā laukumā pārspēt Minesotas "Timberwolves".

Porziņģim līdz šim rezultatīvākā spēle NBA karjerā bija 40 gūtie punkti 2017. gadā, kad viņš vēl pārstāvēja Ņujorkas "Knicks".

Porziņģis šajā mačā nospēlēja 31 minūti un realizēja sešus divpunktu metienus (6/8), sešus tālmetienus (6/10) un visus 11 soda metienus. Latvietis izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas, izdarīja trīs piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja trīs metienus, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja trīs piezīmes. Viņa +/- rādītājs bija +13.

Latvietis realizēja savus pirmos četrus metienus, visus no tālās distances, kas palīdzēja "Wizards" iegūt vadību ar rezultātu 21:6. "Timberwolves" pirmajā ceturtdaļā spēles gaitu izlīdzināja (38:32), taču otrajā ceturtdaļā "Wizards" veica izšķirošo izrāvienu. Porziņģis pirmajā puslaikā guva 29 punktus, realizējot sešus tālmetienus, bet "Wizards" rezultatīvā spēlē jau pirmajā puslaikā guva 77 punktus. Pēc nospēlētām divām ceturtdaļām rezultāts bija 77:58.

Trešajā ceturtdaļā Minesotas komanda deficītu samazināja līdz 72:80, bet pēc tam "Wizards" atguva savu iepriekšējo ritmu uzbrukumā, kas ļāva apturēt pretinieku izrāvienu un ceturtajā ceturtdaļā iekrāja jau pavisam drošu pārsvaru.

"Jāatzīst, ka es jūtos labi," Porziņģa teikto citē ESPN. "Es domāju, ka es to (savu rezultativitātes rekordu) nesasniegšu, jo mēs viņus grāvām ar 30 punktu pārsvaru, un es nespēlēšu ceturtajā ceturtdaļā. Es domāju par šo scenāriju.

"Wizards" labā 23 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un astoņas piespēles iekrāja Kails Kuzma, bet 22 punkti Bredlija Bīla kontā. "Timberwolves" rindās 29 punktus guva Entonijs Edvards, 23 punkti Džeilena Nouvela kontā, bet 19 punktus guva Rūdijs Gobērs.

"Wizards" ar 11 uzvarām 20 spēlēs NBA Austrumu konferencē ierindojas septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!