Foto: Shutterstock
Ķīnā atrodas kalnu ieleja, kas vairāk atgādina fantastikas filmu, nevis reālu vietu uz planētas Zeme. Taču dabas brīnumiem nav gala. "Zhangye Danxia" ir gadsimtiem ilgi veidojies dabas fenomens, kurš šobrīd ar neticamām krāsu pārejām priecē un vienlaikus pārsteidz tūristus.

Neticami krāsainais "Zhangye Danxia" dabas parks atrodas Ķīnas ziemeļu daļā, sadalot uz pusēm robežlīniju ar Mongoliju. Parks slavens ar klintīm un kalniem, kurus klāj satriecoši koša krāsu gamma. Oranžas, sarkanas, dzeltenas līknes vijas pa kalnu klintīm, savukārt starp klintīm vijas ceļš, pa kuru braucot, var vērot šo dabas brīnumu. Ķīnas plašsaziņas līdzekļos šo reģionu dēvē par vienu no pārsteidzošākajām ainavām visā valsts teritorijā.

Klinšu veidojumi izskatās tā, it kā tās būtu ilustrācijas no krāšņākajām grāmatām vai fantastikas filmām. Ainavas patiešām ir sirreālas. Vietējie iedzīvotāji pat nekautrējas parku saukt par krāsaināko nacionālo parku pasaulē.

Krāsainās ainavas radīja smilšakmens un minerāli, kuru slāņi gadsimtiem krājās viens virs otra. Savukārt tektonisko plākšņu kustības atklāja brīnumainos krāsu slāņus uz pakalniem.

Dabas parks ir košu krāsu un formu mistrojums, kas īpaši izceļas uz zilo debesu fona. Turklāt parka platība ir gana iespaidīga – 322 kvadrātkilometri. Kad 2011. gadā "Zhangye Danxia" saņēma Ķīnas nacionāla dabas parka statusu, šeit tika izveidota tūristiem paredzēta zona "Linze Danxia Scenic Area". Kaut arī paredzēts, ka tūristi pārvietojas tikai pa viņiem paredzētām takām, tomēr tas it nemaz netraucē baudīt satriecošos skatus.

Labākā sezona, kad doties apskatīt brīnumaino dabas veidojumu ir jūnijs, jūlijs, augusts un septembris. Šajos mēnešos klimats ir patīkams un piemērots aktīvai atpūtai. Turklāt mērenie nokrišņi atdzesē gaisa temperatūru un noskalo putekļus no krāšņajām klintīm, padarot krāsas vēl piesātinātākas. Savukārt saulrietā sarkanīgos kalnus apspīd zelta saules gaisma.

Izmantotie avoti:

www.chinadiscovery.com
www.national-parks.org

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!