Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Leģendārās F-1 komandas "Ferrari" vadītāja amatu 2022. gada beigās pametīs Matia Binoto, kurš pats iesniedzis atlūgumu, vēsta "motorsport.com".

Spekulācijas par Binoto aiziešanu no amata bijušas ilgāku laiku. "Ferrari" paziņoja, ka pieņem līdzšinējā F-1 komandas vadītāja atlūgumu. Viņa pēdējā darba diena būs 31. decembris, bet "Ferrari" cer līdz gada beigām atrast viņa aizvietotāju.

Binoto pats sacīja, ka nožēlo, ka viņam jāpamet komanda, taču viņš ir pārliecināts, ka komandai tas būs labākais lēmums. "Es pametu vienotu un augošu komandu. Spēcīgu komandu, kas var sasniegt augstākos mērķus, un to es novēlu nākotnē," savā paziņojumā vēstīja Binoto. "Es domāju, ka šis ir pareizais solis, lai arī man tas ir smags."

Šīs sezonas sākumā "Ferrari" bija reāla titulu pretendente, bet turpinājumā tehniskas problēmas un nepareizu stratēģiju izvēle komandai maksāja lielu skaitu punktu. Sezona noslēdzās ar "Red Bull" dominanci, bet Šarls Leklērs kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, un arī Konstruktoru kausā "Ferrari" palika otrā.

Iepriekš kā Binoto aizvietotājs tika minēts līdzšinējais "Alfa Romeo" F-1 komandas vadītājs Freds Vasērs.

Binoto kopumā "Ferrari" komandā dažādos amatos nostrādāja 28 gadus. Par "Ferrari" komandas vadītāju viņš tika nozīmēts 2019. gadā, kad nomainīja Mauricio Arivabeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!