Foto: KIUR KAASIK / DELFI

Jau vēstījām, kā Lietuvas galvaspilsēta Viļņa izrotāta gaidāmajiem ziemas saulgriežiem un iedegta visu laiku lielākā egle. Nu sniedzam foto ieskatu, kā svētku rotā tērpusies mūsu otras kaimiņvalsts – Igaunijas – galvaspilsētas Tallinas Rātslaukums, kurā notiek tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš.

Atbilstoši tradīcijai, kas ir jau 580 gadus sena, Rātslaukumā uzstādīta svētku egle – šogad valsts galvenās Ziemassvētku egles augstums ir 15 metri. To rotā zeltītas bumbas un gaismas virtenes, kas mirdz aukstos un siltos toņos.

Svinīgā egles iedegšana notika 25. novembrī, un to pavadīja gaismas priekšnesums, kad dots nosaukums "Laiks lido" ("Tempus fugit").

Foto: Publicitātes foto

Ziemassvētku tirdziņš svētkiem rotātajā Rātslaukumā darbosies līdz 8. janvārim katru dienu no pulksten 10 līdz 20 (karstos dzērienus varēs iegādāties līdz pulksten 22). Šogad Ziemassvētku tirdziņš Tallinā vakaros būs atvērts ilgāk, lai viesi pagūtu nobaudīt Ziemassvētku ēdienus un karstos dzērienus. Vēl viens pārsteigums apmeklētājiem – jauns skatuves noformējums, kur brīvdienās notiks dažādu kultūras programmas pasākumi.

Līdz pat pēdējai tirdziņa dienai Rātslaukumā būs sastopams Ziemassvētku vecītis – savā mājiņā viņš gaidīs bērnus, kas gribēs noskaitīt dzejolīti. Vēstules ar dāvanu vēlmēm kārotāji varēs iemest pastkastītē uz vecīša mājiņas sienas. Mazuļiem, savukārt, būs iespēja vizināties kādā no trīs šogad uzstādītajiem karuseļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!