Šī gada 4. septembrī Baltijas jūrā netālu no Ventspils avarēja privātā lidmašīna "Cessna," kur bojā gāja visi trīs tās pasažieri. Vācija ir pabeigusi izmeklēšanu par avārijas cēloņiem, un kā iespējamo iemeslu nelaimei nosauc spiediena zudumu salonā, kā rezultātā lidmašīnā esošie cilvēki skābekļa trūkuma dēļ zaudēja samaņu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka svētdienas, 4. septembra vakarā pie Latvijas krastiem avarēja privātā lidmašīna "Cessna 551". Tā bija reģistrēta Austrijā un piederējusi kādai vācu ģimenei. Kā ziņoja mediji, lidmašīnā atradās ģimene – vīrs ar sievu un meitu.

Veicot glābšanas darbus un izmeklēšanu, sākotnēji jūrā tika atrastas lidmašīnas atlūzas daļas, taču vēlāk arī cilvēku ķermeņu daļas. Kā sākotnējā avārijas versija izskanēja tas, ka pilots noģība.

Kā vēstīts izmeklēšanas starpziņojumā, kad "Cessna" zaudēja kontaktu ar dispečeru, taču nesāka nosēšanos, to lidaparātu pavadīja iznīcinātāji.

Pulksten 20.45 pēc vietējā laika tā ietriecās Baltijas jūrā. NATO iznīcinātāju piloti novērojuši lidmašīnu līdz avārijas brīdim, dokumentējot notikušo un sagaidot, līdz ieradās pirmie glābēji.

Lidmašīnu vadījis 73 gadus vecs pilots, kura kvalifikācija bija derīga līdz 2023. gada maijam. Šogad viņš bija veicis četrus lidojumus. Konkrēto 1979. gadā ražoto lidmašīnu kopumā viņš vadījis 68 stundas. Vienam no lidmašīnas pasažieriem bija pilota licence, tomēr tās derīguma termiņš beidzās 2011. gadā.

"Cessna" lidaparāts salūza vairākās daļās, ko radīja trieciens, tai saskaroties ar ūdeni.

Lidmašīnas negadījumu izmeklēja Vācijas Federālais birojs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka svētdienas vakarā netālu no Ventspils jūrā avarējusi Austrijā reģistrēta privātā pasažieru lidmašīna. Glābējiem līdz nākamās dienas vakaram izdevies atrast kopumā 11 lidmašīnas fragmentus.

Tika piesaistīts Eiropas jūras drošības aģentūras drons, kas bāzēts Igaunijā. Drons vēlāk atgriezies Igaunijā, bet operācijas rajonā turpināja uzturēties divi Jūras spēku un viens Valsts robežsardzes kuģis.

Lidmašīna izlidoja no Heresas, Spānijas dienvidos, un kontakts ar dienestiem uz zemes pazudis drīz pēc tam, kad lidmašīna bija pametusi Ibērijas pussalas gaisa telpu.

Lidmašīnai vajadzēja nosēsties Ķelnes-Bonnas lidostā svētdienas vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!