Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" ceļā dodas ar automobili, kas spējis sevī apvienot pievilcīgu izskatu, piederību tik iecienītajai krosoveru klasei un patīkamu gaitu. Runa ir par jauno "Ford Kuga" modeli.

Šī auto vadītāja krēslā raidījums aicinājis Gintu Ceplenieku, Rīgas Doma kora skolas vadītāju un diriģentu, kurš pats strādā ar koriem "Vivere" un "Artidangā". Taču vēl Gints ir Dziesmu svētku virsdiriģents – atbildīgs par 12 Rīgas koriem un vēl 12 koriem no Talsu koru apriņķa, ar kuriem, iestudējot kopkora dziesmas, viņš strādā pie nākamā gada lielo svētku repertuāra kvalitatīvākas apguves.

Gints pie "Ford Kuga" stūres nebūt nesēžas pirmoreiz. Šī modeļa nosaukumu ir pazīstams jau kopš 2008. gada. Trešajā "Kuga" paaudzē "Ford" dizaineri to ir pārvērtuši līdz nepazīšanai, tostarp milzīgā radiatora reste, kura atgādina sportisko "Aston Martin".

Raidījuma testa auto ir "ST-Line X" aprīkojuma līmenī, un šajā komplektācijā salonā ir sportiskāki sēdekļi un stūresrats. Vēl viena interesanta ekstra ir "FordPass Connect" modems, pateicoties kuram multimediju sistēma iegūst jaunas funkcijas un iespējas. Piemēram, izmantojot tālruni, var kontrolēt un uzraudzīt "Kuga" spēkratu, noteikt tā atrašanās vietu, atslēgt vai aizslēgt to un pat attālināti iedarbināt dzinēju, lai uzsildītu automobili aukstajās dienās.

Viena no "Ford" stiprajām pusēm vienmēr ir bijis gaitas komforts, un arī "Kuga" nav izņēmums. Auto, pateicoties saviem gabarītiem un paaugstinātajam klīrensam, pat ar priekšējo riteņu piedziņu visnotaļ pārliecinoši jūtas arī uz sliktāka asfalta vai pat meža takas.

Turklāt "Kuga" ir nopērkama arī ar visu riteņu piedziņu. Tā ir pieejama komplektācijās ar 190 zirgspēkus jaudīgajiem vieglā hibrīda un dīzeļa dzinējiem, savukārt "Plug-in Hybrid" versijā ar "Kuga" nelielus attālumus var veikt arī pilnībā elektriskā režīmā.

"Ford Kuga" ir gana praktisks auto – tā salonā ir salīdzinoši daudz vietas, otrā sēdekļu rinda ir regulējama, savukārt aizmugurē aiz bagāžnieka vāka, kam ir elektriskā piedziņa, paveras līdz pat 1530 litru ietilpīga bagāžas telpa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!