Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Jauno mājokļu attīstības tempi tuvākajā laikā Latvijā, visticamāk, bremzēsies, sarunā ar "Delfi Bizness" atzīst ASV investīciju fondu grupas NCH īpašumu attīstīšanas uzņēmuma SIA "Domuss" vadītājs Ralfs Jansons. Arī SIA "Domuss" jaunu ēku būvniecību sākt neplāno, lai gan, piemēram, tā privātmāju ciematu programma "Nordic Villages" līdz šim ir raiti un veiksmīgi virzījusies uz priekšu.

Iemesls ir ne vien būvniecības izmaksu kāpums, augstā inflācija, lielā dažādu neskaidru faktoru klātesamība, bet arī tas, ka dzīves cikla nobeigumam tuvojas tie NCH investīciju fondi, no kuriem iepriekš finansēti šie projekti.

Kopumā – daudziem īpašumu attīstītājiem pašreizējos apstākļos sākotnējie biznesa plāni nedarbojas. Neizbēgami ekonomikas likumu ietekmē viss reiz nostāsies savās vietās, tomēr šobrīd visi rēķinās ar lielo nezināmo – enerģija var būt lēta un var būt dārga, saka Jansons. Viņš cer, ka ar lielu varbūtību pašreizējā situācija ar ekonomikas sabremzēšanos neturpināsies pārāk ilgi, tomēr lielā "svinēšana" droši vien būs jāatliek. Ar viņu, kā arī NCH Rīgas biroja vadītāju Kārli Cerbuli tiekos "Domuss" projekta "Mežaparka rezidences" biroju ēkā, lai uzzinātu vairāk par šo nekustamā īpašuma tirgus dalībnieku, noskaidrotu pašreizējās tendences tirgū.

Šis raksts ir 1. decembrī publicētās intervijas turpinājums; tā lasāma šeit.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!